11 причини да посетим Колумбия

Има хиляди причини да посетите Колумбия. Страната е една от най-атрактивните за туризъм в Северна и Южна Америка и предлага безброй естествени природни красоти. Стари градове и каменни крепости, модерни финансови центрове и луксозни курорти, недокоснати плажове и девствена природа – всичко това е Колумбия.

1. История и култура на Колумбия

tota lake colombiaСлед 16-ти век културата на Колумбия е един невероятен микс от индианска, африканска и европейска култура. Всъщност точно това прави страната толкова колоритна и вълнуваща.

2. Топъл климат

Тъй като Колумбия се намира на екватора, страната се радва на 365 дни прекрасно време през годината. Е, разбира се ако не сте в планините, където дъждовете и облаците в комбинация с по-хладно време са доста честа гледка. В крайбрежните райони на Карибско море, обаче, слънцето винаги се усмихва, а плажният сезон никога не свършва.

3. Знаменитости

cartagena colombiaНесъмнено Шакира е едно от най-известните имена в шоубизнеса. Тя е родена през 1977 година в колумбийския град Баранкиля. Друго известно име е това на музиканта Хуанес (Хуан Естебан Аристизабал Васкес), който е родом от град Меделин. За феновете на литературата би било интересно да посетят къщата-музей на известния писател Габриел Гарсия Маркез, която се намира в град Аракатака, в северна Колумбия.

4. Вълнуващи и непознати места

amazonia colombiaЕстествена, дива и вълнуваща – Колумбия е една от най-непознатите и интересни страни в света. Разполага с хиляди места, които си струва да се посетят, но все пак няма да ви се налага да се прескачате с огромни тълпи туристи. Това ще направи удоволствието от пътуването дори още по-голямо, а вие ще се почувствате като истински изследовател.

5. Езикът

Испанският има множество диалекти и звучения, а колумбийският е считан за един от най-добре звучащите. Това прави латиноамериканската страна едно от най-атрактивните места в света за учене на испански – вторият най-популярен език в света.

6. Ниски цени

resident of colombiaКолумбия е все още едно от малкото места в света, където човек може да получи много срещу парите си. Само срещу няколко долара или евро човек може да се нахрани като цар с всевъзможни специалитети.

7. Колумбийско кафе

Несъмнено едно от най-добрите кафета в света идва от тук. Местните жители казват, че извън Колумбия никъде не могат да открият този неповторим вкус.

8. Хората

Колумбийците са топли, добронамерени и гостоприемни хора. Можете да завържете нови приятелства, да се запознаете с невероятни хора, а защо не и да срещнете любовта на живота си. В допълнение, тук ще откриете някои от най-красивите хора в света.

9. Органична храна

Храната в Колумбия е вкусна и естествена. Навсякъде можете да откриете невероятно разнообразие от тропически плодове и всичко е напълно натурално. Всъщност когато говорим за качество на храната, Колумбия е на светлинни години пред повечето развити страни в света.

10. Невероятните колумбийски плажове

Говорейки за разкошни плажове, Колумбия е рай на земята. Само си представете как релаксирате под сянката на кокосовите палми докато се наслаждавате на пъстрата сянка, златния пясък и лазурните води на Карибско море.

11. Кафе плантациите

За истинския изследовател едва ли ще има по-вълнуващо преживяване от това да се докосне до изключителните природни красоти на автентичните кафе плантации, които раждат едно от най-ароматните и дъхави кафета в света.