Най-добрите плажове в Австралия

australia tropical beach queenslandГоворейки за най-добрите плажове на Австралия, трябва да отбележим, че те са едни от най-красивите не само на континента, но и в света. Това не е учудващо, защото страната е разположена сред топлите води на два океана и има брегова ивица над 25 500 километра.

Слънцето и изключително финния пясък в комбинация с кристалночисти и пълни с живот води, кораловите рифове, дива природа и отдалеченото местоположение превръщат страната в рай. До скоро Австралия беше твърде непозната за чужденците, но силната рекламна кампания на страната показа какво богатство представлява местната природа. Ето и някои от най-добрите плажове в Австралия и в света.

  1. turqouise bay western australiaТюркоаз бей / Западна Австралия. Тюркоаз бей е един от най-красивите плажове в света. Намира се в най-западните части на щата Западна Австралия. Притежава кристално чисти океански води, прекрасни коралови рифове и фин бял пясък. Мястото е идеално не само за плуване, но и за гмуркане. Видимостта под вода е удивителна. Това дава възможност да се насладите на удивителен животински свят.
  2. withsunday island paradise beachУайт Хевън бийч, Уитсъндей айлънд / Куинсланд. Островът се намира сред тропическите води на Тихия океан, непосредствено до бреговете на щата Куинсланд. Плажовете на Уитсъндей айлънд са сред най-удивителните на планетата. Красотата им не може да бъде описана с думи. Пясъкът е с цвят на слонова кост, а водите са лазурни като в басейн. Красотата кара човек да потръпне от възхищение към природата и чудото, което тя е сътворила.
  3. esperance western australiaЕсперанс / Западна Австралия. Есперанс е град в щата Западна Австралия, разположен на брега на Големия австралийски залив. Градът и неговите живописни околности притежават едни от най-красивите плажове на континента с бял пясък и чисти океански води. Много често плажовете са празни дори и в разгара на австралийското лято, а природата е изключително запазена и дива.
  4. bondy beach sydney australiaБондай, Сидни / Нов Южен Уелс. Бондай е един от най-красивите и популярни в света градски плажове. Той се намира в южните части на най-големия австралийски град Сидни. Притежава фин златист пясък с леки оранжавеещи нюанси. Той е любимо място за прекарване на свободното време на жителите на този пулсиращ от jervis bay australia new south walesдинамика град. Тук целогодишно пристигат сърфисти от всички краища на света.
  5. Джервис бей / Нов Южен Уелс. Джервис бей е дълбоко врязан в сушата залив, който се намира в южните части на щата Нов Южен Уелс. Заливът е с овална форма, а връзката му с Тихия океан представлява сравнително тесен проток, което е причина за спокойните води на залива. Белият пясък и кристално чисти води се допълват от гъстата растителност, която обгражда залива. Обстановката е много романтична, а мястото идеално за любителите на тишината и спокойствието.
  6. manly beach sydney australiaМенли бийч. Това е един от най-красивите градски плажове на континента и в света. Намира се в северната част на залива в Сидни. Има златист пясък и чисти океански води. Плажът е доста специфичен. Представлява тясна ивица суша, която е заобиколена от вода от две страни – от към залива и от към океана. Мястото е наистина едно от емблематичните на континента. Тук се стичат тълпи от сърфисти и туристи от цял свят от ранна пролет до късна есен благодарение на топлия субтропичен климат.
  7. Лизард айлънд / Куинсланд. Лизард айлънд е остров, който притежава множество изключително красиви и lizard island queensland australiaспокойни плажове, заливчета и лагуни с бистри води, където бихте могли да плувате сред кораловите рифове или да се гмуркате заедно с делфините. Мястото притежава неповторим тропически чар. Островът има много чиста и запазена природа без никакви следи от замърсяване. Това е рай за туристите, които искат да намерят уединение сред водите на Големия бариерен риф.
  8. surfers paradise queensland australiaСърфърс перадайс / Куинсланд. Сърфърс перадайс се намира в най-южните части на австралийския щат Куинсланд и е разположен съвсем близо до третия по големина град на континента – Брисбейн. Световно известния курорт притежава разкошен плаж със светъл и фин пясък. Океанските вълни тук често са огромни, което превръща курорта в едно от най-добрите за сърфинг места на планетата. Широката и дълга плажна ивица никога не изглежда твърде пренаселена.