Кои са най-добрите места за байкинг туризъм в света?

Карането на колело се превръща във все по-добра алтернатива за любителите на пътешествията. От една страна то е полезно за здравето, а от друга е доста по-икономично, защото разчитате на собствените си сили. Всяка година броя на хората, които избират да прекарат почивката си на път с велосипед нараства. Разбира се, изборът на място също е на практика безкраен – бихте могли да карате практически навсякъде. Нека все пак ви предложим няколко уникални по рода си места, които няма да ви разочароват:

най-добрите места за байкинг1. Южен остров, Нова Зеландия. Не е изненадващо, че започваме с Нова Зеландия. Не веднъж сме споменавали колко удивителна е природата на тази страна. Екологично чистите пейзажи и прохладния океански бриз ще бъдат ваши верни спътници докато обикаляте Южния остров с колело. Изберете лятото – през останалата част от годината е дъждовно, а на велосипед това си е проблем. Едно от големите предимства е, че тук сред дивата природа няма големи и опасни хищници като мечки, вълци или едри представители на семейство котки, така че давайте смело напред.

Най-добър месец – февруари.

Терен – разнообразен (равнинен, хълмист, планински)

2. Холандия.Холандия изглежда сякаш е перфектното място за каране на колело. Плоският и заравнен релеф прави карането на велосипед изключително лесно и комфортно. Красиви исторически селищата изникват пред погледа Ви едно след друго. Извън градовете има много зеленина, вятърни мелници и обширни пространства засяти с лалета.

Най-добър месец – юли.

Терен – равнинен.

biking in southern france3. Ла Палма, Канарски острови. Една обиколка с велосипед из дивите пейзажи на остров Ла Палма ще ви зареди с положителна енергия и ще ви накара да почувствате контакт с дивата природа на острова. Лошата страна е тази, че на места пътищата и горските пътеки са изключително стръмни и могат да ви накарат здраво да се изпотите. За сметка на това въздухът е по-чист от колкото можете да си представите, а пейзажът ще ви върне милиони години назад.

Най-добър месец – юни.

Терен – предимно планински

4. Зеланд, Дания. Равни и зелени пейзажи, обширни полета обсипани с цветя – това е Зеланд през лятото. Свежото и прохладно време в тази част на Европа ще направи дългите часове прекарани на велосипеда леки, приятни и не толкова изморителни. Едно от предимствата да пътувате с колело е близкият досег с природата. А в Зеланд има какво да се види. Най-малкото селските извънградски пезажи ще ви размекнат и разчувстват с красотата си.biking the netherlands

Най-добър месец – юли.

Терен – равнинен.

5. Тоскана, Италия. Перлата на Италия, Тоскана, е едно от най-интересните места за байкинг в света. Изберете си подходящо за вас време от годината и грабвайте колелото. Най-приятно е да карате през пролетта или през летните следобеди, когато слънцето започне да се спуска към хоризонта, а защо не и през по-хладните сезони от годината? И докато се наслаждавате на провинциалната красота на Тоскана не пропускайте да се отбиете до един от най-културните градове в света – Флоренция.

Най-добър месец – май.

Терен – хълмисто-равнинен

6. Прованс, Франция. Един велосипеден тур през чудните пейзажи на Прованс е удоволствие за сетивата и преживяване, което ще помните за цял живот. Богатството от аромати и цветове вдъхновява художници, поети и музиканти, но дори и да не сте от хората на изкуството ще ви очарова опияняващата атмосфера на Прованс. Можете да карате през прекрасни криволичещи пътища, преминаващи през малки провансалски селца, а ако имате късмет ще попаднете на някое от онези извънградски ресторантчета, които се запомнят за цял живот.

Най-добър месец – май.

Терен – хълмисто-равнинен

tuscany landscape italy7. Северна Ирландия, Великобритания. Започнете велосипедния тур от приказния Белфаст и ако разполагате с достатъчно време, сили, енергия и средства обиколете цяла Северна Ирландия. Това е нещо, което си струва да се види и преживее. Две неща ще ви впечатлят особено силно. Първото, това е вероятно най-зеленото място, което някога сте виждали. И второ, ще видите колко красота има в меланхоличното сиво ирландско време, особено ако спрете за малко на някой от онези стръмни брегове пред оловно сивия и бурен океан.

Най-добър месец – юли.

Терен – хълмисто-равнинен.

biking in denmark8. Калифорния, САЩ.Калифорния е без съмнение сред най-добрите места за байкинг туризъм в света. Не само, че това е един от най-красивите американски щати, но и в по-голямата част от годината предлага превъзходно време. Бихте могли да прекосите Калифорния от север на юг и да видите как се сменят пейзажите от Кресънт Сити в прохладния и зелен север до безкрайните златни плажове на Сан Диего.

Най-добър месец – септември.

Терен – разнообразен (равнинен, хълмист, планински)

tuscany italy9. Корфу, Гърция. Корфу е като цяло наистина много добро място за туризъм. Вълнуващи маршрути и екологично чисти еко пътеки кръстосват острова на длъж и на шир. Да, наистна релефът не е като в Дания, има и по-стръмни участъци, но все пак изживяването си струва. А след като вече сте се изморили да въртите педалите ще можете просто да се изкъпете в топлото Средиземно море.

Най-добър месец – май.

Терен – хълмисто-планински.

10. Тасмания, Австралия. Падате ли си по далечните и непознати земи и каране на колело през екологично чисти местности? Ако отговорът е да, тогава едно от най-добрите места за вас е австралийският остров Тасмания. Струва ви се, че мястото е много надалеч? А какво по-прекрасно от това?provence france

Най-добър месец – януари.

Терен – разнообразен (равнинен, хълмист, планински).