Кой е най-добрият Канарски остров?

Решили сте да прекарате по-дълго време на Канарските острови или да се преселите там за постоянно? Тогава най-вероятно искате да знаете кой е най-добрият от всички Канарски острови. Когато става въпрос за нещо повече от кратка почивка, човек трябва да бъде внимателен и да прецени добре всички предимства и недостатъци. Въпреки че предпочитанията на хората силно варират от човек до човек, все пак има фактори, които не могат да бъдат пренебрегнати. Инфраструктура, образование, здравеопазване, недвижими имоти, цени на стоки и услуги, възможности за бизнес и забавления, транспортна достъпност, интернет достъп и т.н. са все неща от първа необходимост в съвременния свят. Не е нужно да правим сериозен анализ за да сведем избора до два острова – Гран Канария и Тенерифе. И двете места са достатъчно космополитни и са дом на хора от цял свят, така че едва ли ще се чувствате чужденец при условие, че е пълно с хиляди други хора като вас. Що се отнася до останалите острови те са просто прекрасни, но значително по-безлюдни и изолирани.

Тенерифе ли е най-добрият Канарски остров? Ако най-добър означава най-разнообразен, отговорът е да, той е. Ето няколко причини:

Тенерифе - най-добрият Канарски остров1. Тенерифе е най-голям. Често когато човек живее на остров в един момент се появява силно желание да скочи в колата и просто да се отдалечи от мястото на което живее. Ако сте избрали Тенерифе можете да прекарате цял ден обикаляйки острова и пак да видите само малка част от всичко, което предлага.

2. Тенерифе е най-космополитен. Въпреки че Лас Палмас на остров Гран Канария е считан за най-космополитен град на архипелага, Тенерифе като цяло е по-многолюден и е дом на повече чужденци. Интересът към Тенерифе е достигнал дори и най-откъснатите и отдалечени селища, а това създава модерна мултикултурна среда в която повечето млади хора се чувстват изключително добре.

3. Климатът е по-разнообразен. Северното наветрено крайбрежие на Тенерифе е едно от най-хладните места в архипелага. Зимите са почти като по Средиземноморието, само малко по-меки. На юг обаче е съвсем различно – топло и сухо. Само за сравнение – дневната температура през януари на северното крайбрежие е около 16 – 18°C, а на южното е 21°C.

4. Пейзажът е по-богат. Стръмни скалисти крайбрежия, бели и черни плажове, широколистни, иглолистни и дъждовни гори, заснежени планински върхове, полупустинни местности, обширни плантации за тропически плодове и странни скални формирования – всичко това се намира на броени километри едно от друго. Всъщност не само на Канарските острови, но и в света като цяло са малко местата, предлагащи толква много разнообразие на толкова малка площ.

лос гигантес тенерифе5. Забавленията са навсякъде. Независимо дали става въпрос за безбройните заведения, всеизвестни атракции като Лоро парк в Пуерто де Ла Крус или пък за вълнуващия нощен живот на острова, Тенерифе е невероятен и предлага за всеки по нещо.

6. Развитие. Тенерифе е най-големият икономически център на Канарските острови. Може би не звучи много туристически, но ако сте решили да се заселите там за постоянно и да се занимавате с бизнес това е един от най-важните фактори.