Топ 10 страни, които да обиколите с каравана

Някога мислили ли сте за едно дълго пътешествие с каравана? За пътешествие, което ще ви отведе до неочаквани и невиждани места? Наистина, да пътувате без да знаете какво ще изникне пред очите ви звучи като като невероятно приключение и преживяване за цял живот. Ще посетите големи и малки градове, ще се срещнете с различни хора и култури и същевременно никъде няма да се разделяте с уюта на своя собствен дом.

Съединените Щати

монюмънт вали в сащТова че започваме със САЩ не е случайно. Тази страна ще ви отведе до места, които дори не подозирате, че съществуват. Като се започне от зеления и влажен тропически юг на Флорида, мине се през пустинята на Ню Мексико и се стигне до снежните планини в щата Вашингтон, Америка е шедьовър на майката природа. В допълнение, пътувайки през страната пред вас ще се разкрие възможността да посетите някои от най-модерните и вълнуващи градове в света.

Гърция

Макар и малка по територия, Гърция е същинско съкровище. Тя предлага толкова много неща, които да се видят, че няма да ви стигне цяла вечност да разгледате всичко, което си струва. Тихи и спокойни заливчета обградени от маслинови горички, археологически паметници на хиляди години, високи планини покрити с гъсти гори, полупустинни пейзажи. Всичко това е гаранция, че Гърция е всичко друго, но не и скучна и еднообразна.

Испания

средновековен замък във францияИспания е една от страните в света, които са най-подходящи за пътуване с каравана. Има много добра инфраструктура и където и да отидете има какво да се види. Прекрасни крайбрежия, удивителни градове, исторически забележителности и толкова много разнообразие се съчетават с невероятен климат. От зелените брегове на Коста Верде на север до сухата и гореща Андалусия, Испания е просто очарователна.

Австралия

Дива, вълнуваща, необятна и същевременно смайващо модерна, Австралия е сред най-добрите места в света, които да обиколите с каравана. От зеленината на източното крайбрежие до червеното сърце на континента, Австралия е достатъчно разнообразна и непозната за да превърне пътуването ви едно истинско приключение. Спокойна и сигурна, но същевременно непозната и опасна, Австралия все още предлага хиляди места, които малцина пътешественици са имали щастието да зърнат.

Хърватия

далматинското крайбрежие в хърватияМалката страна, която се намира на Далматинското крайбрежие на Балканския полуостров е изтинска приказка. Ако имате щастието да пътувате през страната с каравана ще разберете защо Балканите са считани за едно от най-красивите места по света. От удивителното осеяно от хиляди острови и заливи крайбрежие до гъстите и непроходими гори приютяващи смайващо красиви езера, днес Хърватия е перлата на Южна Европа.

Канада

долината тилкара в аржентинаОгромна и необятна, покрита с гъсти борови и широколистни гори и предлагаща безброй езера, Канада е една от най-вълнуващите страни в света с много богат животински свят. Простираща се на хиляди километри от остров Нюфаундленд на Атлантическия океан до фиордовото крайбрежие на Тихия океан, тази североамериканска страна ще ви очарова.

Аржентина

Откъсната, далечна и непозната, Аржентина, подобно на Австралия, може да се нарече Земя на края на света. Поемайки на юг през Патагония ще видите пейзажи, за които само сте чували да се разказват легенди. Усещането да се приближавате към Антарктида пътувайки на юг, да гледате потъмняващото и все повече покрито с облаци небе е неописуемо.

Франция

метеора в гърцияФранция е толкова богата на културни забележителности, замъци, провинциални селца с несравним дух, романтични градове, скъпи крайбрежни курорти и планиснски пейзажи, че дори и да я посетите хиляди пъти няма да видите дори и малка част от нейното богатство. По тази причина пътуването с каравана е една добра идея, която ще ви позволи да се докоснете до възможно най-голяма част от красотата на средиземноморската страна.

Италия

От заснежените Алпи на север, през Италианската ривиера и Тоскана до горещия юг на Сицилия и Калабрия, Италия предлага едни от най-магнетичните маршрути в света. Много са местата, които ще ви пленят и ще ви накарат да спрете и да прекарате известно време там.

Нова Зеландия

езерото науел уапи в аржентинаНова Зеландия винаги е изглеждала някак мистична, вълшебна и нереалистична, сякаш е земя от друг свят. Толкова чиста и разнообразна до непонятност, Нова Зеландия има още едно предимство за пътешественика.Тя е малка и е лесно да бъде разгледана за по-кратко време. В същото време ще можете да се похвалите, че сте се докоснали до кътчета от нашата планета, които малцина все още са имали щасието да видят.