Най-добрата лятна туристическа дестинация в света

Гърция е рай за туристите. Малката средиземноморска страна, която се намира в южната част на Балканския полуостров, се счита за най-добрата лятна туристическа дестинация в света. Интересно е, че тя покрива абсолютно всички необходими критерии за да предложи на туристите идеалните условия за перфектната лятна почивка на море.

Какво прави Гърция най-доброто място за почивка?

Климат

античен театър в атинаГърция има идеален климат. Дълги горещи и сухи лета, кратки, меки и влажни зими и кратки преходни сезони. На юг плажовете са пълни с туристи от април до ноември, а на север от май до октомври. Слънцето е в изобилие, температурите са високи, а приятният морски бриз предпазва от жегата. Зимата идва сякаш единствено за да подхрани изморените от горещината растения и след това си отива толкова бързо, колкото е дошла.

Природни дадености

Гръцките плажове са смайващо красиви. Те предлагат бял пясък, кристално чисто море и отлични възможности за гмуркане и водни спортове. Стотиците острови разпиляни из Егейско и Йонийско море са просто като от друг свят и действат като магнит на туристите. Вечнозелената растителност (палми, цитруси, маслини) създава прекрасно усещане, особено в туристите, които идват от северните страни.

Култура

белия град в санториниТова е една от страните с най-стара култура в света. За всеки човек би било интересно да се докосне до люлката на съвременната западна цивилизация. Малко места по света могат да се сравняват със средиземноморската страна, когато става въпрос за история. Интересно е да се отбележи, че когато в Гърция е имало големи градове с модерна демократична система на управление други части на Европа са били все още диви, неусвоени и безлюдни. Най-хубавото е, че гърците успешно са вплели своята култура в туристическия живот в страната. Какво да кажем за вълнуващите вечери под открито небе с гръцка музика и танци, които много заведения предлагат?

Кухня

гръцка салатаГръцката кухня е една от най-вкусните в света и без съмнение може да се нарече най-здравословна. Кулинарното богатство на страната е толкова огромно, че на практика са нужни години за да опознаете местната кухня наистина добре. Маслини, зехтин, цитруси, вино, сирене – това са все продукти, които страната предлага в най-високо качество. Счита се също, че местната кухня е една от тайните на дълголетието на местните жители.

Безопасност

плаж в миконосТъй като много хора се чувстват малко уплашени и несигурни при пътуване зад граница, безопасността и спокойствието в Гърция винаги са действали като магнит за туристите. Страната се радва на много ниски нива на престъпност, а това позволява на туристите, особено в курортните центрове по островите, да се разхождат необезпокоявани до късно вечерта. Магазините и ресторантите често работят до след полунощ, а местните жители са добронамерени и приятелски настроени.