Кое е най-доброто място за купуване на имот в Испания

Испания отдавна е известна като атрактивна дестинация за купуване на къща не само на британския пазар, но също и в скандинавските страни, Германия и САЩ. Приятният климат, красиви плажове и гостоприемните местни жители заедно с интересната култура и вкусната кухня са достатъчни основания за да привлекат тук стотици хиляди чужденци. И докато някои части на Испания, например Коста дел Сол, вече едвам смогват да поемат наплива от желаещи да се заселят там, то други части от слъневата средиземноморска страна остават в страни от основния поток заселници.

la gomera best property destinationЕдно от най-вълнуващите и интересни места в Испания без съмнение са Канарските острови, а най-известните острови, Тенерифе и Гран Канария, вече са добре познати на европейците и американците, които търсят идеалното място да купят дома на мечтите си. Какво обаче да кажем за съседните острови?

Не далеч от Тенерифе се намира една забравена от Бог райска градина, наречена Ла Гомера. Островът притежава уникална красота и е едно от най-привлекателните места в Испания, където да си купите атрактивна вила. Ако решите да си купите тук къща с басейн ще останете очарователни от изключително добрите цени. За цена от около 250 – 350 хиляди евро можете да придобиете луксозна вила с голяма зелена градина и басейн, нещо което би стувало много повече в престижен квартал в който и да е град в САЩ или по Средиземноморието. Съседи ще ви бъдат или милите и приятелски настроени местни жители или новодошли семейства от Германия, Великобритания и Скандинавския полуостров.

Освен добрите цени, Ла Гомера предлага и страхотен климат. Тук времето е просто перфектно. Зимните месеци са много по-топли в сравнение с Калифорния или Средиземноморското крайбрежие. Температурите от над 20 – 21°C дори и през януари са съизмерими с тези в щата Флорида, но за разлика от Флорида, Ла Гомера няма проблеми със силни тропически бури и урагани.

Ако си купите вила тук и се заселите на острова за постоянно ще кажете сбогом на проблемите със замърсената околна среда, които са ежедневна грижа на жителите на всеки един голям и пренаселен град. Тук няма смог, няма задръствания, няма шумни тълпи с туристи, няма нервни хора бързащи да хванат метрото за да стигнат на време на работа. Само тишина и спокойствие. Ако ви омръзне от толкова идилия винаги можете да се качите на ферибота и да отскочите до съседния остров Тенерифе и до курорта Плая де Лас Америкас, който е един от най-космополитните и оживени курортни центрове в цяла Европа.

Къде е най-подходящо да се купи вила на Ла Гомера?

Несъмнено най-обичаните дестинации на острова са Вале Гран Рей и Валеермосо. Тук ще разберете какво значи да живеете насред тропическа градина от всевъзможни дървета, храсти, цветя и палми. Достатъчно е да се покажете на прозореца и ще се изненадате колко може да бъде чист въздуха. А ако обичате да излизате сред природата, Ла Гомера ще ви смае с красотата си. Не далеч от населените места в долините се простира Национален парк Гарахонай, който е известен като единствената дъждовна тропическа гора в Европа. Е, всъщност подобни тропически гори има и на Тенерифе, Ел Йеро и Ла Палама, но тази тук е просто удивителна!