Най-добрите светли плажове на Канарските острови

Противно на общоприетото мнение, Канарските острови предлагат някои наистина прекрасни плажове със златен пясък. Важно е да знаете единствено къде се намират тези места и да ги откриете. Ако търсите светли и естествени плажове е най-добре да се отправите към Фуертевентура. Остров Лансароте и Исла де Лобос също могат да се похвалят с два-три естествени бели плажа. На островите Тенерифе и Гран Канария светлите плажове традиционно са изкуствено създадени. Островите Ла Гомера, Ел Йеро и Ла Палма предлагат по-малък брой плажове и те са черни и вулканични. Тук сме ви предложили списък с някои от най-добрите плажове на Канарските острови, който се надяваме да ви бъде от полза при избора на дестинация и при подготовката на следващото ви пътуване.

tenerife light beach1. Лас Тереситас, Тенерифе. Плажът Лас Тереситас се слави като един от най-красивите и доста често той играе ролята на визитна картичка на Канарските острови. Той е изкуствено създаден с пясък от пустинята Сахара. Намира се насевер от града и е защитен от големи вълни чрез насип от вулканични камъни. Това е най-близкото и привлекателно мято за плажни забавления за жителите и гостите на големия град Санта Круз де Тенерифе.

2. Лос Кристианос и Плая де Лас Америкас, Тенерифе. Често наричани Канарската Ривиера, Лос Кристианос и Плая де Лас Америкас могат да се похвалят с голямо разнообразие от плажове. Няколко от тях са изкуствено създадени със светъл и ситен пясък, но има и естествени плажове, чиито пясък е с канелени или черни нюанси. Плажовете са подредени от север на юг в непосредствена близост един до друг. Те се намират в югозападната част на остров Тенерифе и се радват на огромен интерес от страна на туристите.

3. Плая де Лас Кантерас, Гран Канария. Плая де Лас кантерас е един от най-популярните плажове на Канарските острови. Той се намира на западното крайбрежие на най-големия град на архипелага – Лас Палмас. Плажът е обикновено доста оживен. Радва се на голям интерес по време на коледните и новогодишни празници, когато много туристи пристигат тук специално за да се изкъпят в морето посред зима.

4. Плая де Мохан, Гран Канария. Плая де Мохан е сравнително малък, но наистина красив плаж със златен пясък и кокосови палми. В близост до брега има куп развлечения и забележителности. Тесен канал отделя плажа от очарователните улички на така наречената “Канарска Венеция”. Комбинацията от пясък, спокойно море и красива гледка създава необходимите условия за да прекарате една перфектна почивка.

5. Плая де Амадорес, Гран Канария. Разположен на югозападното крайбрежие на Гран Канария, Плая де Амадорес е един от онези изкуствено създадени плажове със светъл пясък, които с лекота ще ви пленят и ще ви накарат да се влюбите в тях. Плажът е смятан за един от най-харесваните на острова и е пълен с туристи през цялата година. Подобно на останалите изкуствено създадени плажове на Канарите, този също е изграден с пясък от Сахара.

6. Плая де Пуерто Рико, Гран Канария.Пуерто Рико е сред най-добрите канарски курорти, а неговият превъзходен плаж изглежда да е създаден така, че никой да не може да му устои. Морето е почти винаги спокойно, защото плажът е защитен от вълнолом и яхтено пристанище. Златистият перфектно подържан пясък примамва дори и най-претенциозните туристи, а гледката към курорта е чудесна.

7. Плая де Анфи, Гран Канария. Анфи Бийч се намира на крайбрежието на известния канарски курорт Ла Верга. Мнозина описват мястото като най-красивият изкуствено създаден плаж, който някога са виждали. Пясъкът е снежно бял, а край брега има красиви кокосови палми. Стилните сгради и богатата тропическа растителност се допълват идеално, създавайки най-добрите условия за почивка на море.

8. Плая дел Инглес, Гран Канария. Прословутият курортен град Маспаломас може да се похвали с един от най-големите плажове на Гран Канария – Плая дел Инглес. Напълно естествен, той се намира на брега на миниатюрна пясъчна пустиня, която също е една от големите атракции на острова. Огромни пясъчни дюни делят оживения курортен център от брега на океана, а на места човек трябва да премине няколко стотин метра през финия пясък за да достигне до морето.

fuerteventura golden beach and sunbathing woman9. Плая де Коста Калма, Фуертевентура. Ако посещавате Канарските острови единствено заради хубавите плажове, тогава вашето място е Фуертевентура. Островът е известен със своите естествени бели плажове, фин пясъкът и прозрачно море. Една от перлите на острова е Коста Калма. Градът е разположен в югоизточната част на острова и може да се похвали с няколко километрова плажна ивица, която заради дължината си изглежда спокойна и безлюдна дори и през най-натоварените периоди от годината.

10. Плая де Коралехо, Фуертевентура. Плая де Коралехо е без съмнение най-красивият от всички плажове на Канарските острови. Той най-добре отговаря на представата за тропически рай, при това е 100% естествен. Това късче от рая се намира в североизточните части на Фуертевентура и с малки прекъсвания се простира на повече от 10 километра в посока север-юг. В действителност в тази част на острова се е образувала своеобразна пустиня и именно това придава на крайбрежието неговия див и неподправен чар.

11. Плая де Ла Конча, Исла де Лобос. Плая де Ла Конча се намира в малък залив в южната част на остров Исла де Лобос. Мястото е напълно недокоснато и притежава изключителен магнетизъм. Пясъкът е много светъл, а плитките води на залива сияят в лазурни нюанси под тропическото слънце. Мястото е уединено и безлюдно, а под огледалната повърхност могат да се видят многобройни малки рибки.

12. Плая де Папагайо, Лансароте. Плая де Папагайо е разкошен плаж с естествена и неподправена красота, разположен в миниатюрен залив в югоизточните части на остров Лансароте. Заливът е доста закътан, така че морската вода е обикновено съвсем спокойна и лазурна. Пясъкът е светъл, а плажната ивица е с дължина малко над сто метра. Пустинната околност и слънчевото време допълват околната картина и придават на този плаж силна индивидуалност.

13. Плая Фламинго, Лансароте. Плая Фламинго е гордостта на Лансароте. Той е считан за най-красивият изкуствено създаден плаж на острова. Пясъкът е златисто-бял, а два големи вълнолома с монолитни бетонени блокове предпазват от големи вълни и поддържат водата спокойна дори и когато е по-ветровито. Край плажа са засадени екзотични кокосови палми, които придават още по-привлекателен вид на това райско място.

14. Плая Бланка, Лансароте. Плая Бланка е най-големият плаж с бял пясък на остров Лансароте и е дело на човека. Плажната ивица е с дължина над 350 метра, а край брега преминава красива алея за разходки с множество хотели и заведения. Въпреки голямата плажна ивица, плажът е един от най-оживените на острова, защото е разположен в една от най-динамичните туристически зони на Лансароте.