Топ 10 страни с най-красиви гори в света

хърватия гораНяколко страни в света, някои от тях много известни, а други не чак толкова, могат да се похвалят с едни от най-красивите гори на планетата. Ако мечтаете да посетите дадено място заради неговото горско богатство, ние можем да ви предложим един списък с 10 държави, които няма да ви разочароват.

new zealand mountain forest1. Нова Зеландия.Нова Зеландия притежава красота, която сякаш е дошла от друг свят и от друго измерение. Смайващите и пейзажи са били декори на вълнуващи филми като Хобитът. Пищни гори покриват огромна част от островите, а много от растенията са уникални за това вълшебно място.

2. Коста Рика. Не случайно на това място са заснети величествените кадри на един от най-интересните филми на всички времена – Джурасик парк. Местната гора е толкова красива и пълна с изненади, че туристите сякаш няма ни най-малко да се учудят ако туку пред тях изскочи някой 15 метров динозавър.

3. Бразилия. Най-голямата джунгла на планетата се намира точно тук, в сърцето на Южна Америка. Биологичното разнообразие е смайващо, а за да се разходите из вътрешността на дъждовната гора има една много лесна и приятна алтернатива – пътуване с туристическо корабче.

forest canada4. Индонезия. Безкрайните гори на Индонезия са дом на причудливи създания и на един от най-близките родственици а човека – орангутанът. Тук кипи от биологични видове, а правилото между тях е само едно – най-силният и приспособим оцелява. Индонезия е разпиляна на хиляди острови между Индийския и Тихия океан, но най-удивителни несъмнено са големите острови – Суматра и Борнео.

5. Хърватия. Несъмнено най-красивите гори в Стара Европа се простират на територията на малката балканска страна с очарователно крайбрежие – Хърватия. Обилните валежи, мек климат и богати почви са причина за невижданото в Европа биоразнообразие.

panama forest6. Малайзия. Ако трябва да опишем с две думи тази ослепителна тропическа перла те трябва да са “Приказно красива”. Джунглите на Малайзия наистина са сред най-възхитителните в света, а видовете растения и животни са повече от колкото можете да си предствите. Именно уникалната красота на Малайзия я прави една от най-привлекателните дестинации за туризъм в света през 21 век.

7. САЩ. Америка е страна в която има от всичко по много – големи пустини, големи езера, големи равнини и огромни горски масиви. Сред най-прекрасните гори на планетата се простират в безкрайната ледена пустош на Аляска и на спиращия дъха тропически остров Кауай, част от Хавайските острови.

canada winter forest8. Канада. Пищни борови гори се простират до където стига погледа в дивия канадски север, а най-красиви са горите, които покриват назъбените скалисти планини. Тук далеч от всякаква цивилизация боровите гори покриват всичко служейки за прикритие на многобройните диви животни. Свежи ледникови езера подобно на очи отразяват синевата на небето.

9. Панама. Уникална, кипяща от живот и притежаваща красота, която трудно може да се изрази с думи. Това е дъждовната гора на Панама. Разделяща Северна от Южна Америка и Тихия от Атлантическия океан Панама притежава биологично разнообразие, което трудно може да се открие на друго място. Тропическата гора достига до снежно белите пясъчни плажове на брега, а славата и на световна дестинация все повече се увеличава.

new zealand rainforest10. Русия. Не е изненадващо, че Русия присъства в този списък, особено като се има предвид смайващо голямата и територия. Простираща се от Балтийско море до Тихия океан страната е сред най-зелените на планетата. Огромни площи на юг са заети от широколистни листопадни гори, а на север в Сибир преобладава вечно зелената растителност.