Най-добрите европейски плажове

europe best beachesОт край-време Европа е популярна по цял свят с красивите си плажове. Днес, все още европейските плажове привличат стотици милиони посетители годишно, като конкурират успешно и най-хубавите плажове на Австралия, Америка, Азия и Африка. Все още Европа е абсолютен лидер по отношение на морския туризъм, като в световен мащаб няма друга дестинация, която да привлича повече посетители от Средиземноморието.

  1. Елафониси /Крит, Гърция/. Елафониси е разкошен плаж, който се намира на югозападното крайбрежие на остров elafonisi lagoon crete greeceКрит. Пясъкът е изключително светъл с много лек розовеещ нюанс, а водите са прозрачни и бистри. Често се виждат малки, пъстри рибки, които плуват в лагуната на Елафониси. Местността е рядко населена и дива, а пейзажите – величествени.
  2. Форментера /Балеарски о-ви, Испания/. В северната част на остров Форментера formentera spain is one of the best places for swimming in europeсе е образувала дълга над километър и половина пясъчна коса от бял пясък с бежови нюанси. Мястото е известно като едно от най-атрактивните на континента. Морските води са изключително прозрачни и са подходящи не само са плуване и гмуркане, но и за разходка с яхта с прозрачно дъно.
  3. Лампедуза /Италия/. Лампедуза е малък остров, който е почти лишен от растителност, но за сметка на това притежава разкошни лагуни, с кристално чиста вода. Белите плажове, независимо дали са пясъчни или каменисти са сред най-атрактивните на Стария континент. Видимостта под вода е доста голяма иnivago beach zakynthos greece това позволява да се наблюдава огромното разнообразия от морски обитатели.
  4. Ниваго /Закинтос, Гърция/. Ниваго е един от най-популярните плажове в света. Първото, което прави впечатление е изключителното му местоположение. Той е сгушен сред скали, чиято височина на места надминава дори 200 метра. Пясъкът lampedusa italy mediterranean paradiseе с цвят на слонова кост, а водите са прозрачни и изключително чисти. Мястото е достъпно само по море. До тук постоянно се провеждат екскурзии и много хора се възползват от това. През останалото време, тук идват единствено заможни посетители, чиито яхти акостират до самия пясък. На брега ще видите останки от корабокруширал кораб.
  5. Санта Джулия /Корсика, Франция/. Югоизточната част от остров Корсика има плажове, които по своята красота и sardinia turquoise lagoonатрактивност успешно конкурират дори райските острови в южния Пасифик. Санта Джулия е вероятно най-красивия френски плаж в Европа. Пясък бял като сняг и води, прозрачни като в плувен басейн. Плажът е заобиколен от типични средиземноморски гори, които стигат до самия пясък.
  6. corsica paradise on the mediterranean coastПорто Истана /Сардиния, Италия/. Заобиколен от гъста субтропична растителност, Порто Истана е един от най-красивите европейски плажове. Освен бял пясък и, разбира се, кристално чиста лагуна, плажът предлага и великолепни гледки към живописния релеф на остров Таволара, намиращ се на почти пет километра от Порто Истана. Мястото е рай за гмуркачи, за любители на тишината и спокойствието, както и на почитателите на гмуркането. cyprus magnificen beach
  7. Ниси Бийч /Агиа Напа, Кипър/. Ниси Бийч е един от най-западните плажове на малкото градче Агиа Напа. За него може само да се каже, че е поразително красив. Тази лагуна има примамливи тюркоазени нюанси и фин бял пясък. Това е една от перлите на Кипър, които правят острова да бъде толкова атрактивен за туристите. Мястото се намира на около десетина километра южно от Фамагуста в източен Кипър.
  8. blue lagoon malta one of the best places for diving in europeСинята лагуна /Комино, Малта/. Малта като цяло има малко плажове, но качеството компенсира техния брой. Тук няма как да не споменем Синята лагуна, която се намира на западния бряг на малкия остров Комино, разположен между Малта и Гозо. Лагуната е удивително красива е сред най-добрите за гмуркане места в Европа. Пясък почти напълно липсва, така че хората обикновено се излягат направо на плоските скали. Водата е невероятна – чиста, прозрачна и пълна с живот. Истински средиземноморски рай.

http://www.youtube.com/watch?v=Nh3r6BByygA