Топ 10 места с най-красиви есенни пейзажи

Често се случва да изпращаме с известна доза тъга отминаващото лято и да си спомняме с носталгия за изминалите слънчеви и горещи дни край брега на морето, огнените залези, дългите разходки до късно през нощта и ваканционното настроение в компнията на весели приятели. И докато страдаме за това, което вече е отминало, ние пропускаме един от най-красивите сезони – есента. За кратко природата се променя до неузнаваемост, а ярки нюанси на огнено червено, охра, кафяво и златисто преливат неусетно едно в друго.

есен в онтарио1. Род Айлънд, САЩ. Казват че Род Айлънд е най-добото място в света за наблюдаване на красиви есенни пейзажи. За кратък период от време този малък американски щат се обагря в алено червени тонове, които го правят просто неповторим. Този спектакъл на природата се разиграва обикновено през втората половина на месец октомври.

2. Родопи, България. Една от най-красивите планини в Европа се обгръща в тайнственост през есенните месеци. Всичко потъва в тишина, природата замлъква, а сивите есенни мъгли се прокрадват между заоблените склонове, придавайки загадъчност на позлатената растителност. Пикът на есенния сезон в Родопите е през късния октомври и началото на ноември.

3. Баварска гора, Германия. През октомври, особено през втората половина от месеца, най-красивата гора в Европа изглежда като излязла от приказките. Времето все още е меко, а растителноста придобива своите характерни за това време от годината ръждиви нюанси. Земята постепенно се покрива с мек килим от листа и навсякъде се носи свежият аромат на есенна гора.

4. Онтарио, Канада. Есента в Онтарио идва бързо и започва рано. Още през средата на септември пейзажът започва да се посипва със златни и алени нюанси, а романтичната картина става от ден на ден все по-пленителна до към средата на октомври. Това е един кратък миг, в който природата предлага най-красивото на което е способна преди лютата и сурова зима да връхлети тези места.

5. Южен остров, Нова Зеландия. Не е тайна, че Нова Зеландия притежава вълшебна красота. И въпреки, че много от растенията на острова са вечнозелени, все пак има много дървета, които се обагрят в алени и златисти тонове правейки пейзажа още по-красив. В комбинация с все още меко и приятно време и наистина чиста околна среда, Нова Зеландия е едно от най-приятните места в света, където човек да се наслади спокойно на есента.

bavaria germany autumn6. Англия, Великобритания.Англия винаги е била известна с красивите си паркове и градини. През есента те потъват в ярки ръждиви нюанси, а мрачното облачно небе придава допълнително усещане на тъга към тази така или иначе носталгична, но също и някак романтична картина.

7. Хокайдо, Япония. Трудно ще си представите нещо по-красиво от есенна японска градина. А да не говорим за дивите пейзажи на Хокайдо, които омагьосват всеки имал щастието да им се наслади. Япония е интересна и мистична страна през всички сезони, но в преходните сезони тук има нещо наистина много специално.

8. Колорадо, САЩ. Описван като един от най-красивите американски щати, Колорадо притежава някакъв тайнствен магнетизъм през есента. Живописните планински пейзажи изглеждат още по-примамливи, когато се появят деликатни златисти и алени нюанси докато планинските върхове вече са покрити с бяла снежна покривка. Сезонът на златната растителност започва през средата на септември и достига в разгара си през първата половина на октомври.

9. Британска Колумбия, Канада. Една от най-красивите и живописни части от Канда трябва непременно да бъде посетена в разгара на есента. От средата на септември до средата на октомври Британска Колумбия се оцветява в топли тонове, напомняйки за последно, че лятото вече окончателно е приключило. А какво по красиво в Канада през есента от гледката на алено червени и ярко оранжеви кленови листа?

european autumn forest10. Финландия. Разположена далеч на север, Финландия придобива своите златисти краски още през септември. Още преди астрономическото лято да си е отишло, тук горските масиви започват бързо да изменят нюансите си от жълто до червено и кафяво преди пейзажът да се измени до неузнаваемост.