Топ 10 на най-космополитните градове в света

sydney australia skyskrapersКултурата на мултинационалните градове с многомилионно население напоследък очевидно е доста популярна. Интернет, филми, музикални клипове и реклами постоянно показват изкушаващи кадри на някой от световните мегаполиси. Образът на голям град, в който живеят хора от цял свят, носещи различна култура, огромно разнообразие от развлечения и блага, неограничени възможности за личностно развитие и значителна свобода на духа са само малка част от нещата, които популяризират идеята за тези градове. А кои от градовете в света притежават най-голямо разнообразие и колорит?

10.Дубай, ОАЕ. Със своето зашеметяващо развитие Дубай успя само за няколко десетилетия да се превърне от малък и незабележим град в супер град от световна класа. Днес тук могат да се видят хора от абсолютно всички краища на света, говорещи огромно разнообразие от езици и изповядващи най-различни религии.

new york night lights9.Париж, Франция. Париж е сред най-разнообразните в културно отношение градове в света. По неговите улици ще видите хора от всички краища на планетата. Едно нещо обаче отличава силно Париж от останалите градове тук и това е, че френската столица е единственият интернационален град в света, където английският език не е основно средство за комуникация между хората от различните точки на света.

8.Амстердам, Холандия. Град на свобода и толерантност, Амстердам е сърцето на една бивша световна империя с многобройни владения по цял свят. Днес тук ще откриете всякакви хора от всички кътчета на света, които живеят заедно, формирайки едно от най-пъстрите общества на планетата. Трудно е да си представите разнообразието на този жив и лъчезарен град преди да го посетите.

los angeles california7.Маями, САЩ. Прекрасното слънчево време, палмите, красивите плажове и безкрайните партита са превърнали Маями в най-големият курорт в света. Заедно с изключителната слава, която този град е придобил от телевизията, това е причина поради която милиони хора се стичат тук всяка година от всички континенти и много от тях, влюбени в града, остават тук за постоянно.

6.Лос Анджелис, САЩ. Вторият по големина град в Съединените щати привлича огромен брой хора основно с блясъка на шоубизнеса и неограничените възможности за бързо забогатяване. За Лос Анджелис се казва, че ако човек има добри идеи тук е идеалното място да ги реализира.

5.Сан Франциско, САЩ. Трудно ще намерите град толкова разнообразен и колоритен, колкото мегаполисът Сан Франциско. Хората, които живеят в този многомилионен град на брега на Калифорния са дошли тук от всички краища на света, търсейки по-добър живот и свобода да изразят себе си. Днес Сан Франциско е сред най-пъстрите американски градове и това се вижда веднага щом се разходите по градските улици.

amsterdam the netherland4.Сидни, Австралия. С население от над 4,5 милиона души Сидни е най-големият град в Австралия и Океания. Често го описват като най-мултикултурният мегаполис в южното полукълбо. Тук можете да откриете на практика всичко, което човек може да си представи. Често го наричат „австралийския Ню Йорк“ и това не е случайно. Приликата му с Голямата ябълка е доста голяма, макар че тук животът е несравнимо по-спокоен, а хората разполагат с много повече свободно време.

3.Торонто, Канада. Несъмнено Торонто е най-мултикултурният град в Канада и втори на континента след Ню Йорк. Разположен далеч от смразяващият Север на Канада, той предлага огромни бизнес възможности, отлични университети и разбира се толерантно отношение към новопристигащите. Това прави Торонто магнит за емигранти в една от най-отворените страни в света.

toronto from above2.Лондон, Великобритания. Най- интернационален град в Европа е Лондон. Основите на бъдещото етническото и културно обогатяване на града били поставени още когато Англия се превърнала в най-голямата световна империя. Днес британската столица е изпъстрена с преселници от цял свят, но все още преобладават хора, дошли тук от бившите английски колонии.

1.Ню Йорк, САЩ. В наши дни най-големият мегаполис на Северна Америка, Ню Йорк, се счита за същевременно и за най-космополитен град в света. Едва ли има има място на планетата, което да няма свои представители тук. Вървейки по улиците ще срещнете хора от различни култури и раси, говорещи стотици различни езици. Сред този океан от хора всеки се стреми да намери начин да изрази себе си и да бъде забелязан.