Топ 10 на най-опасните места в света

Почти всеки обича да пътува, но има някои места на които дори и най-големите авантюристи не биха желали да попаднат. В тази статия сме подбрали десет от най-опасните точки на нашата планета. Дали наистина това са най-опасните кътчета и кое от тях е най-рисково ще оставим на вас, читателите, да прецените сами и да отсъдите.

1.Тора Бора, Афганистан. Тора Бора се счита за най-опасното място на нашата планета, място което е много далеч от законите и справедливостта в цивилизования свят. Тероризъм и беззаконие процъфтяват неаказани, правейки Това Бора същински ад на земята. Мястото се намира в източната част на Афганистан, в близост до Пакистан, приблизително по средата на пътя между Кабул и Пешавар. Заради своята непристъпност Тора Бора често е описвана като планинска крепост за Талибаните.

2. Вазиристан, Пакистан. Разположена в северните части на Пакистан, Вазиристан е местност, считана за една от най-консервативните и изолирани от света. Тя се подчинява на свои собствени правила и закони и това е едно от нещата, които я правят толкова опасна. Подобно на други места като Тора Бора, Вазиристан се счита за едно от “гнездата” на тероризма в света.

най-опасните места в света3. Кандахар, Афганистан. Град Кандахар се счита за най-опасното населено място на планетата, по-опасно дори от Кабул, Мосул и Багдат. Тук въпреки дългогодишното присъствие на западни военни части ситуацията остава доста напрегната. Градът е разположен в южните части на вероятно най-опасната страна в света – Афганистан.

4. Пешавар, Пакистан. Разположен в северната част на Пакистан, не далеч от границата с Афганистан, Пешавар е сред най-рисковите и опасни места на планетата. Това е земя на тероризъм, която не се различава особено от Вазиристан, също разположен в Пакистан.

5. Кабул, Афганистан. Столицата на Афганистан, Кабул, се счита за най-опасната столица на планетата заедно с градове като Могадишо и Багдат. Несигурността и страхът тук се носят във въздуха, а обстановката е крайно нестабилна. Експлозии и други форми на тероризъм са все още част от ежедневието на този град.

6. Мосул, Ирак. Мосул се счита за най-опасният град в Ирак и за по-рисков дори и от столицата Багдат. Ако сте християни Мосул може да е за вас същински ад. Тук заплахата от тероризъм е неделима част от ежедневния живот на хората.

7. Багдат, Ирак. Някога вълшебен град от приказките, днес Багдат не е място на което бихте искали да попаднете. В наши дни иракската столица с основание се счита се за едно от най-опасните места в света. Рискът от тероризъм в Багдат е все още изключително висок и повечето правителства по света апелират срещу каквито и да е посещения на това опасно място.

8. Могадишо, Сомалия.Сомалия е страна без ред и закони, а столицата Могадишо е отражение на всичко което се случва. Тук властва безнаказаност, анархия и безредие, а местното население на практика се самоуправлява. Всеки прави каквото си иска и това създава изключително нестабилна и рискова среда. Освен всичко останало Могадишо може да се опише и като най-бедната столица на планетата.

9. Aденски залив, Сомалия. Считан за един от най-опасните морски пътища, Аденския залив няма как да остане извън тази тази негативна класация. Причината за опасността в района е отражение на тежкото положение в което се намира Сомалия. В Аденския залив бродят пирати, които са голяма заплаха за преминаващите през района морски съдове. Светът многократно стана свидетел на отвличания на плавателни съдове в тези води

10. Сан Педро Сула, Хондурас. Макар че привидно изглежда слънчев, екзотичен и колоритен, Сан Педро Сула се счита за най-опасния град в цяла Латинска Америка. Въпреки че този регион като цяло винаги се е считал за рисков, нивата не престъпността тук са смайващи. Процентът на убийствата на глава от населението в Сан Педро Сула е сред най-високите в цивилизования свят.