Най-добре запазената гора в Европа

the greenness of la gomera is evergreenНай-добре запазената гора в Европа се намира на територията на Испания, но всъщност изобщо не е на континента. Ще я откриете на испанския Канарски остров Ла Гомера, който в географско отношение принадлежи на Африка. Подобно на шапка от зеленина, тази малка джунгла покрива централните планински части на острова, подхранвана от влажните атлантически въздушни маси.

Гъста вечно зелена растителност се преплита в непроходим лабиринт от стъбла и клони. Останало далеч от погледите la gomera the most preserved forest in europeна туристите, това мястото се е съхранило напокътнато и днес изгледа така като преди първите хора да стъпят на острова.

Дъждовната гора се намира в Национален парк „Гарахонай”, който е разположен на площ от 42 кв.км. в сърцето на острова. Мястото се е съхранило без промяна през вековете. Днес тази уникална малка джунгла е под закрилата на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно наследство.

Удивителното на тази планинска тропическа гора е, че тя е не само отлично la gomera forest great diversity of plant speciesсъхранена, но и уникална по рода си. Макар че някои от другите Канарски острови също могат да се похвалят с буйна вечно зелена растителност по северните си склонове, Ла Гомера е истинско бижу. Разходката сред преплетените тропически видове е неописуемо изживяване. Никъде на континентална Европа няма толкова незасегнати и запазени кътчета.