Най-добрите места за покупка на частен остров

seyshelles paradise on earthКакво по-добро от това да притежаваш свой собствен малък рай? Едва ли има по-добра инвестиция от един частен остров. Истината е, че за много хора това би било сбъдната мечта. Място, на което човек да се усамоти, да се отдаде на уединение и да остане напълно необезпокояван, като в същото време е заобиколен от прелестна природа. Едно от предимствата на частният остров е, че там ще виждате само хората, които искате.

Той може да ви даде уникално усещане за свобода и в същото време ще ви помогне да преоткриете себе си. Тук сме подготвили един списък, който предлага няколко от най-атрактивните места в света за притежаване на частен остров.

1.Бахамски острови. Бахамите са класика в жанра. Те са със сигурност най-популярната дестинация за купуване на остров. Причината навярно се крие в наистина огромното разнообразие, което архипелагът предлага. Тук притежават частен остров множество холивудски звезди и други знаменитости. Едно от безспорните преимущества на Бахамите е близостта до САЩ. На практика архипелагът се намира непосредствено до бреговете на щата Флорида.bahamas white beach

2.Френска полинезия. Островите на Френска полинезия са толкова красиви, че човешкото въображение трудно може да си ги представи. Пясък бял като сняг, коралови лагуни, лазурни океански води и безкрайно синьо небе. Повечето от островите, които се предлагат на пазара са част от пръстеновидни атоли, които са останали над повърхността на океана след потъването на угасналите вулкани. Островите на Френска полинезия се смятат за едни от най-красивите на планетата.

3.Фиджи. Островите Фиджи са една сбъдната мечта. Не случайно са най-популярната дестинация за романтичен меден месец за младоженци с по-добри финансови възможности. Много богати двойки избират да се венчаят на финния коралов пясък. Действително островите в архипелага на Фиджи изглеждат сякаш са излязли от каталог. Тук избират да си купят малък частен рай именно хората с вкус към живота и към красотата. Тук ще се радвате на лято 365 дни в годината докато пиете коктейла си в сянката на гъстата тропическа растителност.

4.Белиз. През последните няколко години малката централно американска държава Белиз се превърна в една изключително атрактивна дестинация за търсещите великолепен райски остров на изгодна цена. Малките островчета на Белиз за покрити с много гъста растителност и са разпръснати като сапфири съвсем близо до брега на континента. Ако си купите остров тук ще бъдете горди притежатели на късче от рая, разположено сред втория по големина коралов риф на планетата. Освен че ще откриете тишина и спокойствие в изобилие, тук можете да се гмуркате сред кипящите от живот тропически води.

5.Тайланд. От много време по света се носи славата на Тайланд като един истински тропически рай. През последните години страната стана изключително популярна на пазара за недвижими имоти, като причината за това се крие не само в разкошната природа, но също така и в местната култура и традиции. Всичко това в комбинация с традиционното гостоприемство на местните жители е превърнало Тайланд в перлата на Азия. В близост до полуостров Малака има множество острови с изключителни природни дадености. Някои от тях се предлагат на пазара за недвижими имоти. Какво по-хубаво от това да притежаваш едно късче от рая в тази толкова богата в културно отношение страна?

belize paradise island6.Панама. Пазарът на частни острови в Панама се развива доста бързо. В близост до брега има голямо разнообразие от райски кътчета, които чакат своя нов собственик. Островите обещават да зарадват заинтересуваните с красиви плажове и много зеленина. Някои от плажовете са снежно бели, докато други имат топли нюанси на канела. Островите на Панама излъчват нещо диво и недокоснато. Въпреки че се намират в близост до едни от най-натоварените морски пътища в света повечето от местните острови изглеждат така, сякаш на тях никога до сега не е стъпвал човешки крак.

7.Филипините. Едва ли някой би се изненадал от факта, че Филипините са сред най-атрактивните държави, които предлагат острови на пазара за недвижими имоти. Страната е съставена от множество острови, разпръснати сред топлите води на Тихия океан. Притежават великолепна природа и плажове, които карат човек да мечтае. Подобно на Бахамските острови, едно от големите предимства на Филипините е големият брой острови, измежду които човек може да избира. Тук наистина възможностите са многобройни. Някои острови са доста големи, а други са като бижу – малки, но красиви и елегантни. Друго голямо предимство на райските острови на Филипините е, че са все още на достъпните цени.

8.Бразилия. Бразилия е страната на горещите ритми и гъсти тропически джунгли. Малко хора знаят обаче, че това е едно от най-атрактивните места за купуване на недвижим имот, особено ако този имот е заобиколен от вода от всички страни. Бразилия е най-доброто място за купуване на частен остров в Южна Америка. Повечето от островите, които се предлагат на местния пазар се намират в щата Рио де Жанейро и по-специално сред водите на залива Баиа да Ила Гранде. Всички острови, независимо дали по-големи или по-малки са покрити с гъста дъждовна гора и притежават великолепни плажове с бял пясък. Едно от големите предимства на островите в Бразилия е изключителната близост до брега на континента.

9.Сейшелски острови. Когато човек попадне на Сейшелските острови си задава въпроса как природата е успяла да създаде нещо толкова красиво. Островите са доста добре познати от календарите и модните списанията, които често показват красиви момичета, рекламиращи бански да се забавляват на някой прелестен плаж. Много често именно Сейшелските острови блестят от страниците на тези списания, карайки хората да мечтаят за този тропически рай. Несъмнено да притежава частен остров на Сейшелите е едно от french polynesia coco palmнай-хубавите неща, които могат да се случат в живота на един човек. Плажовете са едни от най-красивите в света. Кораловите лагуни блестят под яркото тропическо слънце, а високи кокосови палми хвърлят сянка върху белия пясък.

10.Маршалови острови. Маршаловите острови са едно от най-отдалечените и изолирани кътчета на нашата планета. Те са сбъдната мечта за онези богаташи, които искат да се усамотят и да се откъснат от суматохата на 21-ви век. Описвайки красотата на този изгубен рай трудно се намират толкова силни думи, които да предадат картината. Плажовете са перфектни, кораловите лагуни кристално чисти и примамващи, а сред гъстата зеленина се носи екзотичен аромат на тропически цветя, дървета и храсти. Попадайки в тази част от света човек може да забрави за съществуването на всичко останало докато се радва на лукс в съчетание със стил „Ал Фреско” под откритото небе на Южния Пасифик.