Най-добрите американски плажове

one of americas best beaches floridaСъединените Щати са не само страна с много силно развита икономика, но и изключително привлекателна туристическа дестинация. Някои хора посещават САЩ заради внушителната архитектура в американските градове. Други идват заради многобройните национални паркове и световно известния с красотата си Ниагарски водопад.

Не всеки обаче свързва САЩ с лятна почивка на море. И точно тук става много интересно. Защо? Много просто – защото плажовете на САЩ са невероятно красиви и привлекателни, което ги прави идеални за прекарване на една страхотна лятна ваканция. Със сигурност най-добрите американски плажове ще откриете в щатите Флорида и Калифорния. Разликите между Флорида и Калифорния обаче са доста големи. Докато във Флорида преобладават по-светли и почти бели плажове, то в Калифорния пясъкът е по-ярък и наситен, с по-тъмен islamorada beach floridaжълтеникаво-златист цвят. Във Флорида океанските води са доста по-спокойни и по-приятни за плуване, докато в Калифорния е по-подходящо за каране на сърф. Ето и някои от най-добрите плажове в САЩ:

  1. Исламорада / Флорида. Остров Исламорада е един от прочутата островна веригата Флорида Киис. Мястото се намира в най-южните части на Съединените Щати. Климатът е топъл, тропичен, с целогодишно високи daytona beach floridaтемператури. Плажът е спокоен и изключително красив. Пясъкът е златист и много фин. Морските води обикновено са спокойни като огледало, с изключение на случаите, когато насам се е запътила тропическа буря. Тук ще откриете единствения коралов риф в САЩ.
  2. Дейтона бийч / Флорида. Дейтона бийч се намира в централните части на източна Флорида. Плажната ивица е меко казано огромна. destin beach florida usaПясъкът е почти бял с леки бежови нюанси. Плажната ивица се простира на десетки километри и дори и в най-пиковия туристически сезон има предостатъчно празно пространство. Характерна особеност е това, че плажът е изключително прав и няма почти никакви извивки.
  3. Клиър Уотър / Флорида. Клиър Уотър е град разположен в централните части на западна Флорида. Известен е със светлия и много фин пясък, както и със спокойните океански води. Както и на всички clearwater florida usaостанали места във Флорида и тук красивия плаж е само на една ръка разстояние от сенчестата растителност, където да се скриете през най-горещите части от деня.
  4. Дестин бийч / Флорида. Дестин бийч е огромна плажна ивица, която се намира в най-северозападните части на щата Флорида. Притежава типичните за щата бели плажове с фин пясък. Летният туристическия сезон тук е много дълъг и продължава от ранна пролет до късна есен. Не далеч от плажа има прекрасни гори, които допълват обстановката по malibu california united statesедин много привлекателен начин.
  5. Малибу / Калифорния. Малибу е един от най-красивите плажове на Съединените Щати. Намира се в най-северните части на Лос Анджелис. Златен пясък, субтропична растителност и сребристо – синкав океан – всичко това пресъздава по уникален начин красотата на Средиземноморието и за миг можете да се почувствате сякаш сте някъде в Европа. До самия плаж се издигат луксозни вили, а по пенестите океански вълни има сърфисти дори и през зимата.
  6. mission beach californiaМишън бийч / Калифорния. Мишън бийч е един от най-красивите плажове на тихоокеанското крайбрежие на САЩ. Намира се в северните части на Сан Диего. Изглежда точно по калифорнийски – вълни, златен пясък и огромни пространства, създаващи усещане за свобода. Подобно на Малибу, тук също има типично средиземноморска атмосфера. Най-красив е плажът на залез слънце, когато океанът се оцветява в червени и оранжеви нюанси. la jola beach california
  7. Ла Йола /Калифорния. Ла Йола също се намира в северните части на Сан Диего в щата Калифорния. Разположен е на север от Мишън бийч. Мястото е рай за любителите на сърфа. Плажната ивица е доста обширна, пясъкът – златист, вълни има почти винаги. Растителността е средиземноморска, а околностите притежават много живописен релеф, което прави мястото още по-очарователно.
  8. miami beach florida usaМаями бийч / Флорида. Маями бийч е едно от най-популярните места в САЩ. И има защо. Плажовете тук са невероятни. Пясъкът е бял, океанските води – бистри, а около плажната ивица развяват огромните си листа кокосови палми. Местните плажове могат да се ползват през цялата година, защото дори и през най-студената зима тук е топло и приятно за излежяване на плажа и плуване.