Ангра дос Рейс, Бразилия

beach angra dos reisАнгра дос Рейс е екзотичен курортен град в бразилския щат Рио де Жанейро. Намира се на стотина километра западно от Рио в местност, известна с невероятната си природа. Има население от около 120 000 жители. Разположен е на брега на Атлантическия океан, във вътрешността на красив залив, наречен Баиа да Ила Гранде. Поради специфичния характер на релефа местността Ангра дос Рейс няма компактност. Градът изглежда разпокъсан и разпилян, разположен на множество миниатюрни полуостровчета и заливчета.

Местността е хълмиста, а склоновете на хълмовете са покрити с много гъста тропическа растителност. Характерна черта на местната природа е, че тук дъждовната гора стига до брега на океана. Самият залив Баиа да Ила Гранде е разделен на множество по-малки заливчета. Сред водите му има множество изключително красиви и екзотични малки островчета, които също са покрити с гъста тропическа растителност. shadow restaurant in angra dos reis

Градът е основан през далечната 1502 година (същата година, през която португалски мореплаватели достигнали до залива, на чиито брегове днес се намира Рио де Жанейро). Името Ангра дос Рейс означава „Заливът на кралете“. Тази особенност се свързва с деня на откриването на това място. Днес този кралски залив е изключително привлекателен за тези, които искат да купят или наемат частен остров. Причината е, че някои от островите в Баиа да Ила Гранде се предлагат на пазара за недвижими имоти. Ангра дос Рейс е любимо място за почивка и усамотение на по-заможните жителите на двата мегаполиса Рио де Жанейро и Сао Пауло. Не един или двама богаташи от двата огромни града разполагат с луксозни вили на брега на океана на това откъснато и спокойно място. Местните плажове са великолепни. Малки са, покрити са със светъл и много фин пясък и никога не са претъпкани с посетители. Докато се излежавате на някой от тях ще можете да се наслаждавате единствено на песента на птиците и звуците, идващи от към джунглата. Белите яхти, които се поклащат мързеливо сред водите на залива подсказват за социалното положение на посетителите, които идват тук.

Времето в Ангра е топло и влажно през цялата година. Температурите варират от 23 – 24°C през юни и юли, които са най-студените в годината, до около 29 – 30°C през януари и февруари, когато е максимумът на температурите. Нощните температури през цялата година са по-високи от 18°C. Валежите се увеличават през лятото и намаляват през зимата. Стойностите им са между 40 мм през юли и 150 мм през януари. Влажността е висока през по-голямата част от годината. Единствено през месеците юли и август се понижава значително, което прави времето много по-приятно. Зимните месеци са най-доброто време за туризъм в Ангра coast and jungle angra dos reisдос Рейс. За посетители, идващи от Европа, САЩ и Канада например времето в Ангра през южното лято може да се окаже твърде горещо и влажно. И все пак по което и време на годината да пътувате до Ангра си носете най-леките дрехи, които имате. Не забравяйте, че високата влажност създава впечатление за по-високи температури.

Подобно на повечето градове в Бразилия и Ангра дос Рейс си има своите по-бедни райони. На склоновете над самото градче се намират фавелите, макар че тези, които ще откриете тук са нищо в сравнение с огромните фавели, които за изникнали по склоновете на Рио де Жанейро. Тук по-богатите хора обикновено живеят или отсядат по околните островчета, както и в някои от малките заливчета в околностите на града.