Копакабана, Рио де Жанейро

Легендарният плаж Копакабана е най-голямата забележителност на пъстрия бразилски мегаполис Рио де Жанейро. Плажната ивица от превъзходен златен пясък се простира на цели 4 километра край брега на едноименния луксозен квартал. Многобройни кокосови палми придават усещане за несравнима екзотика, а отлично поддържаният крайбрежен булевард Авенида Атлантика дели плажът от високите сгради от другата страна на пътя. Тук се помещават някои от най-изисканите и реномирани хотели в града, скъпи апартаменти с гледка към океана, атрактивни офис площи и огромно разнообразие от отлични ресторанти за всеки вкус.

копакабана рио де жанейроПешеходната алея на Копакабана е завършена през 1970 година. Тя е добре позната със своята вълнообразна португалска черно-бяла павирана настилка, която няма как да сбъркате. Тук е винаги пълно с хора от всякакви раси, религии и националности, а плажът и крайбрежната алея привличат посетители още с първите слънчеви лъчи сутрин. До самия пясък ще откриете множество чаровни и същевременно непретенциозни крайбрежни капанчета където да изпиете по нещо разхладително след плаж или по време на разходка.

Ако искате да видите истинската суматоха обаче, трябва да посетите Копакабана по време за ежегодния 5 дневен карнавал на самбата. Именно тук е мястото, където всяка година се избира кралицата на карнавала, а това е пиковият момент от зрелищното събитие привличащо повече от 2 милиона туристи!

copacabana beach rio de janeiroПлажът Копакабана привлича любители на слънцето, водата и хубавото време 12 месеца в годината, от януари до декември. Тук времето винаги е прекрасно за плаж, а дневните температури са между 23 – 25°C през юли, най-студения месец, и над 30°C в разгара на лятото през февруари. Заради Бразилското течение, което носи топла вода от екваториалните райони на планетата, морската вода край Копакабана е винаги приятна с температури около 22°C през зимата и около 26°C през лятото. Добре е обаче плажуващите да внимават! Големите морски вълни и опасни течения не са необичайни за Копакабана.

Самият квартал Копакабана е истински град в града. Заобиколен от хълмове покрити с гъста зеленина, той има население от около 160 000 души, а местните жители имат добър жизнен стандарт. Копакабана се подрежда сред десетте най-богати жилищни района в Рио де Жанейро. Въпреки това трябва да сте много предпазливи докато се разхождате по улиците, защото дори тук, в един толкова развит туристически център, уличната престъпност не може да бъде озаптена.

copacabana rioКрай брега на Копакабана възможностите за настаняване са неизброими. Може би най-високи са цените на хотелите и апартаментите по време на коледните и новогодишни празници, както и по време на карнавала на самбата. Ако вече сте решили да наемете апартамент близо до брега извън най-натоварените периоди от годината, имате огромен късмет ако откриете нещо атрактивно за по-малко от 1000 евро на месец.