България

nesebar bulgariaБългария е разположена в югоизточна Европа, в източната част на Балканския полуостров. Заема площ от 110 910кв.км. България граничи с Гърция и Турция (на юг), Румъния (на север), Македония и Сърбия (на запад) и Черно море (на изток). Страната има население от 7 500 000 жители. Официалния език е български. От 1-ви януари 2007 година, България е член на Европейския Съюз. Страната е една от най-старите в Европа. Основана е през 681г от Хан Аспарух.

black sea bulgaria

Климата на България. Климата на България е много различен през различните сезони – студена зима, хладна пролет, горещо лято и мека есен. Има големи разлики между климата в планините и по черноморското крайбрежие. Около брега, във Варна и Бургас, климата е подобен на средиземноморския. Лятото е много горещо и сухо и продължава от юни до септември. По-кратко е от лятото в Гърция, но не е по-малко горещо. Дневните температури са между 25 и 30 °C. Понякога температурата може да достигне до 40 °C. Валежите са редки. Понякога се формират гръмотевични бури. Есента започва внезапно в края на септември. bulgaria forestОбикновенно падат обилни валежи. Температурите са нестабилни. В слънчевите дни могат да достигнат 20 – 25 °C, но в дъждовни и ветровити дни могат да паднат до 5 – 10 °C. Зимата започва в края на декември. Обикновенно се формира тънка снежна покривка за около 2 – 3 седмици. През някои години обаче времето е меко и вали само дъжд. През декември и януари дните са тъмни, студени и депресиращи. Температурите са между 0 и 5 °C. Понякога в България нахлуват арктични въздушни маси. Тогава температурите могат да паднат до (-20) °C. Обикновенно тези условия продължават само 3 – 4 дни. Понякога тези арктични въздушни маси са придружени от значителни снеговалежи. Тъй като saint constantine and elena siriusБългария е разположена в най-южната част на умерения климатичен пояс, понякога е възможно да нахлуят тропични въздушни маси. Тогава температурите внезапно могат да скочат до 15 – 20 °C. Пролетта започва в края на март. Обикновенно в началото на пролетта времето е хладно. Дневните температури са между 10 и 20 °C. Времето през този сезон като цяло е много променливо – някои дни са топли и слънчеви, но други са хладни (дори студени) и дъждовни.

Планинския климат е различен. Най-горещия месец е август, а най-студения waterfall teteven bulgariaе февруари. Планините са покрити със сняг през по-голямата част от годината. Валежите в планините са значителни. В най-високите места, преобладаващата част пада под формата на сняг, а в по-ниските части преобладават дъждовете. Мусала е най-високата точка на България – 2925м. Средните температури през август са 4 – 5 °C. През февруари средната температура е (-11) °C. Планините са покрити с невероятно красиви гори. България има много красиви зимни курорти, които през последните години са сериозна конкуренция на старите, класически курорти в Алпите. Най-известните планини са Рила, Пирин, Родопите и Стара планина. Българските планини са покрити с гъсти, зелени гори с невероятно свеж въздух. В по-ниските части на планините преобладават широколистни растителни видове. В по-високите части се срещат иглолистни растителни видове. В Рила и Пирин ще откриете ледникови езера (7-те рилски езера). Водата е кристално чиста и спокойна като огледало. Езерата са заобиколени от тучни, зелени ливади покрити с разкошни hot summer afternoon bulgariaпланински цветя. Туристите споделят, че най-красивата планина е Родопи. Не е висока колкото Рила и Пирин, но за сметка на това е много живописна. Реките, които пресичат планината са издълбали дълбоки канйоновидни долини покрити с гъста и свежа растителност. Родопите са изпъстрени с езера и язовири. Стара планина също е покрита с гъсти и зелени гори. Планината играе ролята на климатична бариера – спира студените въздушни маси, които идват от север и топлите въздушни маси идващи от юг. Тук ще намерите много красиви и вълнуващи планини – най-известната е може би Магурата. Българските планини са дом на огромен брой растителни и traditional bulgarian architectureживотински видове – мечки, вълци, лисици, елени, диви котки, зайци, орли, бухали, змии, диви свине и други.

Друго интересно място в България е черноморското крайбрежие. В по-голямата си част то е покрито от златни плажове. Десетките курорти, построени в средиземноморски стил, са магнит за туристите. Българското крайбрежие предлага рядката комбинация море – гора. На българския бряг има два големи града – Варна и Бургас. Малките градчета и курорти са многобройни. За съжаление на много места е презастроено, подобно на южната испанска провинция Андалусия.

Варна е втория по големина и най-красив град в България. По неофициални lush green forest near varnaданни има население от около 800 000 души. Варна е много атрактивна за чужденци, които желаят да живеят в България. Града е дом за много английски граждани, които живеят тук целогодишно. Те идват тук заради по-ниските цени на недвижимата собственост, както и заради по-големия брой слънчеви дни в годината. Преди няколко години във Варна бе открито най-старото злато обработено от човешка ръка на планетата. Града е основан от гърците през 6-ти век пр.хр. Ако дойдете тук за ваканцията си, ще откриете разкошни пясъчни плажове, както и прекрасния градски парк, saint constantine and elena resort beachкойто се простира на над 8 км и играе ролята на бариера между града и морето. Парка е по-известен като ”Морската градина” и е любимо място за прекарване на свободното време на варненци.

Около Варна ще откриете едни от най-добрите курорти по българското крайбрежие – св.св. Константин и Елена, както и Златни пясъци. Те комбинират луксозни хотели и вили с красива природа. Св.св. Константин и Елена се намира на 8 км северно от Варна. Разполага с хубави хотели и вили, заобиколени от гъста, зелена растителност. Курорта има няколко изключителни плажа, покрити със златист пясък. Сред зеленината на the center of varnaкурортния комплекс ще откриете голямо разнообразие от малки и чаровни ресторантчета, много от които са специализирани в приготвянето на традиционна българска кухня. На 18км. на север от Варна са Златни пясъци. Курорта е любим на почитателите на нощния живот. Заведенията са отворени до късно през ноща. Всяка година десетки хиляди посетители отсядат в този курорт заради възможностите за забавление.

На юг от Варна ще откриете Камчия. Това не е луксозен курорт като св.св.Константин и Елена и Златни пясъци. Хотелите и бунгалата са стари, но waterfall bulgariaприродата не може да се опише с думи. Тя трябва да бъде видяна. Курорта е покрит от гъсти и зелени гори. В северната част на курорта преобладават борови дървета, а в южната част – широколистни растителни видове. Освен гората, тук ще откриете един от най-красивите плажове в цяла Европа. Плажа винаги е лишен от тълпи. Южния край на курорта стига до устието на река Камчия. Тя разделя курорта от резервата Камчия. В късния следобед ще почувствате колко е чист въздуха в действителност. Във въздуха се носи леко ухание на гора, море, река и пясък.Sofia Bulgaria St. Alexander Nevski Cathedral

Ако разполагате с достатъчно време в България е редно да посетите старата столица Велико Търново. В близо разположеното до Велико Търново село Арбанаси ще откриете стара и традиционна българска архитектура. Тук ще усетите българския дух и традиции от отминалите времена. Подобно на всяко друго кътче от България и тук всичко е обгърнато от гъста растителност. Велико Търново е разположено не далеч от Стара планина.

Недостатъците на България. Може би най-големия недостатък е лошото snejanka caveсъстояние на инфраструктурата в страната. Пътищата във всички градове са пълни с дупки. Ако планирате да живеете в България, е добре да знаете, че стандарта на живот е много нисък и ще ви е доста трудно ако ще се издържате сами. Но, разбира се, вие можете да го направите ако имате някаква много добре платена работа или ако имате някакви други доходи. Препоръчително е да се внимава с бездомните кучета. Те обикновенно не са агресивни, но все пак е добре да стоите на дистанция от тях. Бъдете внимателни когато присичате улиците, защото високоскоростното шофиране е част от народо психологията на българите, особено в по-големите градове.