Варвара, България

Варвара е малко курортно село с население по-малко от 300 души. То е разположено между Ахтопол и Царево на южното българско Черноморие, а в близост се намира малък, но много красив плаж. Макар и с дължина по-малко от 150 метра, това е една от най-атрактивните плажни ивици по българското крайбрежие. Водата тук е много чиста и прозрачна и до голяма степен това се дължи на едрия пясък и дребни камъчета с които е покрито дъното. Местността се слави с богатия си подводен свят и добри възможности за гмуркане.

Мястото е далеч от всякакъв шум и суматоха и напоследък се превръща в обичана туристическа дестинация, особено за по-заможни и известни туристи предимно от България. Причината е, че все повече хора предпочитат да почиват и да прекарват ваканциите си на по-изолирани места без много посетители и хаос наоколо. А в това отношение Варвара е без конкуренция.

Прекарвайки ваканцията си тук, човек успява да се докосне до начина на живот на местните жители. Липсата на твърде големи хотели ще ви накара да се чувствате като специални гости, а не просто като туристи. Действително възможностите за забавление тук са ограничени в сравнение с големите курорти, но ако сте ценители на хубавата природа тук няма да скучаете. Винаги можете да си направите малка разходка край южния плаж на селото, който е отрупан с рибарски лодки или да си направите излет в Странджа планина, чийто гористи склонове достигат до самия бряг.