Ла Верга – туристически пътеводител

gran canaria la vergaЛа Верга е малък и луксозен курортен град, разположен на югоизточното крайбрежие на Гран Канария, не далеч от Пуерто Рико. Той е изграден амфитеатрално по стръмните вулканични склонове на острова. Претежава разкошен изкуствено създаден плаж с фин бял пясък, донесен от пустинята Сахара. Курортът предлага идилична и спокойна атмосфера, подходяща за туристи от всички възрасти. Между луксозните хотели се простират прекрасни градини, притежаващи огромно разнообразие от всевъзможни тропически растения. Алеите, които криволичат сред цветя, палми и красиво аранжирани храсти са отлично място за разходка, а многобройните плувни басейни допълват идеално ваканционната обстановка.

Крайбрежната алея на Анфи Бийч от своя страна е очарователна. Обрамчена с красиви кокосови палми и ярки цветя, те съчетава тропическа екзотика със средиземноморски чар – нещо, което само Канарските острови могат да предложат. Тук ще откриете прекрасни кафенета и ресторантчета, където туристите сядат да похапнат или да изпият по една разхладителна напитка след плаж. Най-близкият до Европа тропически рай притежава многобройни възможности за спорт под открито небе, включително няколко тенис корта, разположени на самия бряг на Атлантическия океан.

Извън курортното градче обаче ще попаднете в един съвсем различен свят на полупустинни пейзажи, голи скали и оскъдна растителност. Само тук – там могат да се видят някои случайни храсти и кактуси, които оцеляват с минимално количество валежи под тропическото слънце. Пустинният пейзаж все пак не бива да ви подвежда. Целият остров е богат на ендемични растителни и животински видове, а крайбрежните води са дори още по-богати на живот. Можете да добиете реална представа единствено ако сте почитатели на гмуркането или просто ако се разходите с лодка с прозрачно дъно.

Постоянно топлото и безоблачно време прави Ла Верга целогодишна туристическа дестинация. Въпреки това не може да се отрече, че зимните месеци са по-атрактивни, а улиците на курортното градче доста по-оживени. И все пак Ла Верга предлага отлични условия за туризъм не само през зимата, но и през лятото, защото жегите обхващащи континента през летните месеци не са типични за това място. Благодарение на освежаващите води на Атлантика дори и през най-топлите дни от годината температурите не надвишават 28 – 29°C.