Лас Салинетас, Меленара и Талиарте

sunrice over gran canaria melenaraЛас Салинетас, Меленара и Талиарте са три доста малки селища, разположени в североизточните части на Гран Канария. Те са слабо познати за чуждестранните туристи, но са добре известни сред жителите на острова. Причината е, че местните много добре знаят къде да почиват за да избегнат големите тълпи от туристи.

Меленара и Лас Салинетас са известни с красивите си естествени плажове с фин кафеникав пясък. Плая де Салинетас е разположен на юг, а на север е се намира Плая де Мелинара, чиято плажна ивица на места е широка повече от 100 метра. В близост до брега се издига статуя на Нептун – владетелят на моретата. Той е стъпал непоклатимо върху скала, издигната над водната повърхност, а в ръката си държи тризъбец. На север от Мелинара се намира Талиарте, известен с пристанището си и фара. За разлика от Салинетас и Мелинара обаче, Талиарте няма пясъчен плаж, а единствено вулканични скали, в които се разбиват океанските вълни.

Ако прекарате ваканцията си на това място ще можете да разнообразявате ежедневието си с ходене на плаж, гмуркане, сърфинг и хапване на прясно уловена риба в някое от малките местни ресторантчета. Важно е да знаете, че ако търсите бурен нощен живот и желаете само да препускате от една атракция на друга, Лас Салинетас, Меленара и Талиарте вероятно няма да отговорят на очакванията ви.