Маспаломас, Гран Канария

dunes in maspalomasМаспаломас е малък град, който се намира на южното крайбрежие на остров Гран Канария. Той се слави като един от най-добрите курорти на Канарския архипелаг. Известен е с внушителните си пясъчни дюни на брега на Атлантическия океан. Те буквално приличат на едно едно умалено подобие на пустинята Сахара, така че големият интерес към тях не е учудващ. Това внушително пясъчно формирование е покрито на места с рядка пустинна растителност.

Тук-там могат да се видят финикови палми, кактуси или сухолюбиви храсти. Като цяло обаче пясъчните дюни са лишени от растителност и техният силует наподобява бушуващо море.maspalomas canary islands

Маспаломас предлага отлични възможности за туризъм. Градът и неговите околности разполагат с няколко отлични голф игрища, а погледнат от високо този световно известен курорт представлява една безкрайна палитра от градини, басейни, вили и хотели. Разходката по улиците е едно много приятно изживяване, тъй като всичко е много чисто, подредено и хармонично. Маспаломас предлага отлични възможности за пазаруване. Ако пък сте тук със своята половинка и желаете да я впечатлите бихте могли да я заведете на разходка с камила покрай брега на морето. Недалеч от Маспаломас се намира малкото градче Пасито Бланко, където има чудесно яхтено пристанище, на което можете да акостирате ако пристигнете тук с яхта.

Маспаломас вероятно не е най-зеленото място, което някога сте виждали, но за сметка на това излъчва много екзотика. Околните пейзажи слно наподобяват на тези в Южна Калифорния. Разликата е, че тук през зимата е малко по-топло и виреят кокосови палми. Всъщност това растение обичайно не се среща в тази част на света, но все пак е пренесено и се оказва, че вирее чудесно на местните условия.

sunset in maspalomasКлиматът на Маспаломас е топъл през цялата година. Варира между 21°C през януари и 29°C през август и септември. Слънцето е в изобилие целогодишно. Мястото е предпочитано от туристите през зимата, защото тук това се смята за активен туристически сезон. През зимните месеци Маспаломас може да предложи не само приятни температури, но също така и повече зеленина.