Плая де Аринага – туристически пътеводител

playa de arinaga scuba divingПлая де Аринага е малък град, разположен на югоизточното крайбрежие на Гран Канария. Той се намира само на няколко километра от международното летище на острова. За разлика от нашумели туристически центрове като Маспаломас, Плая де Аринага предлага спокойствие и тишина в изобилие. Въпреки това, тук винаги има какво да се прави. Градчето притежава множесто малки магазинчета и крайбрежни заведения, както и естествена плажна ивица с кафеникав пясък и малки вулканични камъни. Една от атракциите е Плая де Каброн – плаж разположен сред вулканични скали на север от града.

Плая де Аринага е най-популярната дестинация на острова щом става въпрос за гмуркане. В близост до брега в тази част на острова се намира подводният резерват Ел Каброн. Той предлага огромно разнообразие от морски създания, а видимостта в чистите тъмно сини води е доста добра.

Градчето се радва на 365 дни хубаво време в годината. Температурите през деня са постоянно над 20 градуса, а валежите са рядко явление. Лятото обикновено носи температури около 27 – 28 градуса. Тук времето най-често е слънчево, но дори и в облачни дни вероятността да завали е нищожна. През зимните месеци все пак е добре да имате тънко пролетно яке за всеки случай, защото понякога не е изключено да позахладнее. Сухото време в града и неговите околности е причина за оскъдната растителност. В Плая де Аринага виреят основно палми.