Плая дел Буреро – туристически пътеводител

Плая дел Буреро е малко селище на източното крайбрежие на Гран Канария. Намира се непосредствено до международното летище на острова. Градът привлича туристи главно със своята непринудена атмосфера, отлични условия за уиндсърфинг, малки ресторантчета с морска храна и целогодишно мек климат. Плая дел Буреро остава на далеч от популярните курортни комплекси на Гран Канария, така че тук няма да намерите големи тълпи от посетители.

Времето е едно от най-големите предимста на Плая дел Буреро. То е обикновено слънчево и топло, но без горещини. Според повечето туристи условията тук напомнят пролет през цялата година. Хладните води на Атлантическия океан оказват силно освежаващ ефект върху времето в града. Подходящо е за плаж през цялата година, поне ако не сте твърде зиморничави. През януари морската вода е около 18°C, а температурата на въздуха е около 21°C.

Около и на север от града ще намерите плажна ивица с дължина над 400 мера. Пясъкът е по-скоро тъмен, кафеникав, примесен с вулканични камъни. В околностите на Плая дел Буреро растителността е много оскъдна. Пейзажът се доминира от два цвята – бежов на брега и тъмно син на морето.