Плая дел Кура – туристически пътеводител

playa del cura gran canariaПлая дел Кура е малко и спокойно курортно градче, разположено в на югозападното крайбрежие на Гран Канария. Намира се на северозапад от Плая Амадорес и Пуерто Рико. Разположено е в подобна на каньон долина, защитена от север и от юг с кафеникави вулканични скали, чиято височина на места надхвърля сто метра. Привлича туристи главно с комбинацията от чист въздух, спокойна обстановка и отличен климат. За разлика от курортните комплекси на юг, Плая дел Кура може да се похвали с по-естествена среда и по-малка човешка намеса. Тук плажът е естествен и по тази причина пясъкът е по-тъмен, вулканичен, с кафеникави и пепелни нюанси.

Луксозни хотелски комплекси са разположени стъпаловидно по северните и южни склонове на курорта. Повечето хотелски стаи в града предлагат панорамна гледка към тъмно сините води на залива. Улиците са стръмни и се изкачват зигзагообразно по огретите от слънцето склонове на курорта. Растителността е сухолюбива тропическа, а най-разпространени са многобройните видове палми, които виреят отлично при местните климатични условия. Най-доброто време от годината за туризъм в Плая дел Кура са зимните месеци, особено месец декември.

Плая дел Кура е идеално място за дейности на открито през зимата, както и за всички, които обичат да играят голф. Освен това дори и в най-оживените месеци от годината плажът е на практика почти празен, предлагайки достатъчно пространство за тези, които искат да избягат от тълпите.