Сардина – туристически пътеводител

Сардина е малко градче, разположено в северозападните части на остров Гран Канария, недалеч от най-големия град в областта – Галдар. Известно е с многоцветните си постройки, боядисани във всевъзможни цветове. Сини, червени, жълти и зелени сгради се открояват на фона на кафевите вулканични скали. Градът притежава приятен плаж със светло кафеникав пясък. През слънчевите и по-топли дни тук се стичат много плажуващи, а през по-ветровити дни когато морските вълни стават големи мястото се превръща в притегателен център за любителите на сърфа.

Една от най-големите забележителности в околностите на Сардина е фарът, разположен в близост до Лянос де ла Калета и Собрадильо, приблизително около километър северозападно от града. Мястото е зрелищно. Тъмно сините води на Атлантическия океан бушуват и се разбиват с грохот в назъбените скали, а освежаващият вятър идващ от към океана създава усещане за приятна прохлада. Фарът непоклатимо стои на мястото си, устоявайки на силните ветрове и бури вече повече от век. Влиза в експлоатация още през далечната 1891 година, а в ясно време светлината му се вижда на повече от 20 морски мили на вътре в Атлантическия океан.

Сардина е добре познат със своите рибни ресторанти. Тук морската храна е най-прясната и свежа, която можете да си представите. Повечето морски дарове са уловени в близост до града и по тази причина те достигат незабавно до масите в многобройните заведения. В околностите на Сардина има огромни плантации за тропически плодове и най-различни видове зеленчуци. Всичко това прави крайбрежното градче и неговите околности добро място за практикуване на кулинарен туризъм. Градът е добър избор в случай, че търсите приятно и спокойно място за почивка в близост до морето, но не желаете да се лутате сред тълпи от шумни туристи.

Подобно на всеки друг град на Канарските острови, Сардина се радва на изобилие от слънце и топло време през годината. Градът предлага на своите посетители температури между 21 и 26°C. Тъй като се намира на северното крайбрежие на Гран Канария, Сардина първи посреща идващите от север облаци и по-хладен северен вятър през зимните месеци. По тази причина тук броят на облачните и хладни дни е по-голям в сравнение с южната част на острова. Въпреки това, дори и през периода декември – февруари тук има много дни които предлагат отлични условия да поплувате или просто да се попечете на слънце. Все пак ако търсите перфектно време е добре да знаете, че есента се счита за най-добрия сезон тук.

http://www.youtube.com/watch?v=kVZvzh7Wf7c