Терор – туристически пътеводител

teror gran canariaТерор е малко провинциално градче, център на едноименна община с население от приблизително 12 200 души. Селището е разположено във вътрешността на остров Гран Канария. Намира на около 550 метра надморска височина, на по-малко от 10 километра югозападно от Лас Палмас, считайки се за едно от по-отдалечените предградия на най-големия град на острова. Терор се намира сред живописна и зелена селска планинска местност. Поради по-голямата надморска височина времето тук е винаги малко по-хладно и свежо в сравнение с крайбрежните райони. По тази причина ако сте решили да посетите градчето през зимните месеци дълги панталони и връхна дреха няма да са ви излишни.

Терор е известен със старинната си архитектура, бели къщи с красиви порти и дървени орнаменти, стръмни и тесни улички, както и с многобройните си занаятчийски работилници. Ако сте решили да занесете на вашите близки традиционен подарък от Гран Канария, това е вероятно едно от най-добрите места, където да го намерите. Градът притежава множество прекрасни сгради, но една от най-красивите е Базилика де Нуестра Сеньора дел Пино, превърнала се в символ на града. Друга сграда, кято не бива да пропускате е красивата къща-музей Лос Патронос де Ла Вирген. Тя е важен исторически паметник в града и се намира не далеч от базиликата.

Докато сте в градчето не бива да пропускате да опитате традиционната месната кухня, както и прословутата минерална вода. Терор не разполага с огромнен избор ресторанти като Лас Палмас или внушително рибно богатство като крайбрежното селище Сардина, но за сметка на това тук можете да усетите истинският вкус на някои малко познати местни специалитети.