Касас де Педро Барба, Исла Грасиоза – туристически пътеводител

Ако търсите място на което да се почувствате сякаш сте далеч от абсолютно всичко и всеки, тогава вероятно Касас де Педро Барба ще ви очарва. Според Националния статистически институт на Испания през 2006 година цялото население било… забележете само 2 души.

Това миниатюрно селище се намира на по-малко от 4 километра североизточно от Калета де Себо и се състои от само няколко ваканционни къщички. Всички те представляват масивни, снежно бели, едноетажни вили със сини прозорчета и врати. Разположени са на самия бряг на Атлантическия океан, на прекрасен светъл плаж със златист пясък и огледални морски води. От тук се разкрива красива панорама към Лансароте.

педро барба грасиозаМястото предлага несравнимо спокойствие. Разположено насред пустинния пейзаж на остров Грасиоза, околността на Касас де Педро Барба е предимно суха и изпепелена от силното тропическо слънце. Само малък брой грижливо поддържани храсти, палми и кактуси напомнят, че тук също може да вирее растителност.

На това усамотено място не се чува друго освен вълните. Няма магазини или заведения, а за нощен живот дори и не си помисляйте. За сметка на това ако търсите тишина, чист въздух, място на което да спите до късно без никой да ви безпокои или просто да прекарате едина романтична почивка с половинката си край брега на океана, тук може да ви се стори истински рай. Всичко зависи от това какво търсите. Все пак, добре е да се заредите със списания, книги и разбира се много слънцезащитен крем.