Ла Санта, Лансароте – туристически пътеводител

Ла Санта е рибарско селище с традиционен за Канарските острови облик с малки бели варосани къщички. Няколко рибарски лодки на брега подсказват, че богатите на риба води край Лансароте са важен източник на храна и доходи за не малко местни жители. Ла Санта има население по-малко от 900 души. Ако се разходите по улиците на градчето има голяма вероятност да не срещнете никой, особено ако излезете по време на дългата обедна сиеста. Самото селище е разположено на назъбен скалист бряг, така че тук няма плажове.

ла санта лансаротеНа север от Ла Санта се намира Ла Санта Спорт. Това е известен курорт, който привлича посетители основно със своите спортни съоражения – многобройни тенис кортове, огромни плувни басейни, футболни игрища и много други. Мястото е атрактивно за любителите на колоезденето, джогинга, водните спортове и физическата активност като цяло. Голяма атракция е дълбоко врязаната в сушата лагуна с интересно оформен изкуствен плаж със златен пясък и постоянно спокойни води. Извън лагуната на Ла Санта Спорт обаче вълните често са огромни и опасни, особено през зимните месеци, и това привлича тук множество опитни сърфисти.

Ла Санта се намира на наветрената северозападна част на Лансароте. Градчето се радва на прекрасно слънчево и сухо време с дневни температури от 21 до 29°C през цялата година и приятен освежаващ океански бриз, по-силен през зимните месеци. Валежите в района са на половина в сравнение с тези в континентална Испания.