Плая Бланка, Лансароте – туристически пътеводител

Подобно на повечето канарски курорти, Плая Бланка има дълга история на спокойно и идилично рибарско селище. Разположено в най-южната част на остров Лансароте, днес това е атрактивен, популярен и бързоразвиващ се курортен град с бързо нарастващо население. Селището е не само атрактивна дестинация където жадни за слънце туристи от Северна Европа прекарват ваканциите си, но също и желано място за живеене от мнозина европейци отегчени от дългите, мрачни и студени зими на север.

Днес Плая Бланка е една от най-красивите перли в короната на Канарските острови. Представлява мозайка от привлекателни и предимно нови снежно бели ваканционни вили, лъскави хотелски комплекси и лазурно сини плувни басейни открояващи се на фона на червеникавата вулканична пустиня. Подобно на оазиси, малки градинки засадени с кактуси, цветя, кокосови, кралски и финикови палми радват окото на туристите.

плая папагайо лансаротеКрайбрежната алея на Плая Бланка е една от местните атракции. Тя дава възможност да се разхождате с часове край брега на морето, а за да не ви притеснява слънцето най-подходящи са по-хладните и приятни часове в късния следобед. Многобройните заведения край брега предлагат не само местна кухня и прясна морска храна, но също и разнообразни специалитети от цял свят. Ако пък не сте гладни то тогава една разхладителна напитка край спокойните води на Атлантическия океан ще ви зареди със сили и положителна енергия.

Крайбрежието е не само място с безброй заведения и кафенета. Тук ще откриете също множество малки магазинчета от където можете да си купите всичко от което имате нужда, включително и интересни сувенири от острова, които да отнесете у дома. Атмосферата край брега на Плая Бланка се допълва от модерното яхтено пристанище Марина Рубикон. Мястото е популярна атракция сред туристите, а също предлага и приятни заведения където да изпиете по питие докато се наслаждавате на залеза. От крайбрежието на Плая Бланка се разкрива красива гледка към съседния остров Фуертевентура, разположен непосредствено на юг.

Плая Бланка се слави с някои от най-добрите плажове на Канарските острови. Повечето от тях са изкуствено създадени със нежен златен пясък от Африка. Кокосови палми създават усещане за карибска тропическа екзотика, а големи каменни вълноломи предпазват златистите плажни ивици от настроенията на Атлантика. Сред най-интересните плажове в района на Плая Бланка е Плая Папагайо. Това е един от малкото напълно естествени плажове в областта и наистина си струва да се посети.

Плажният сезон в привлекателния канарски курорт Плая Бланка продължава 12 месеца в годината с изключение на няколко малко по-мрачни, хладни и ветровити дни най-често през януари. Времето обикновено е сухо и слънчево. Ограничени по количество валежи падат основно през месеците декември и януари, но това едва ли ще провали почивката ви. Температурите варират между 20 и 22°C през януари и достигат до около 28°C през август.