Адехе, Тенерифе

mountain forest tenerifeАдехе е малък и изключително подреден град. Разположен е на около 250 метра надморска височина и на около 2,6 километра от западния бряг на остров Тенерифе. Един от най-известните курорти на Тенерифе – Плая де Лас Америкас – е разположен на по-малко от 2 километра от Адехе.

Въпреки че е доста малък и не се намира на самия океански бряг, Адехе е много важен за туризма в тази част на острова, защото се намира точно в подножието на стръмните планини. Използва се за отправна точка на всички, които желаят да се впуснат в опознаване на дивата природа на острова. От тук тръгват множество групи с туристи, желаещи да изкачват стръмните склонови на този остров, както и любопитните да опознаят дълбоките и сенчести клисури на Тенерифе.

Растителността в градчето е оскъдна с изключение на някои видове сухолюбиви дръвчета, палми и кактуси. Самото градче е малко и лесно може да бъде обиколено пеш. Най-интересна и приятна за разходки е централната улица на града. Сградите са ниски, оцветени в приятни светли нюанси. Това прави Адехе да изглежда наистина много ведро и приветливо място. Отдалечеността на Адехе от останалите селища на западното крайбрежие не е недостатък ами предимство, тъй като транспортните връзки между селищата са много редовни. Адехе е известен с красивите гледки, които предлага. Най-внушителни са околните пейзажи при залез слънце, когато внушителните планински масиви на Тенерифе се обагрят в червени и оранжеви нюанси.adeje beautiful mountain forests

Околностите са предимно сухи и чукарести. Въпреки това на около 2,5 километра от града в посока североизток се намират гъсти и красиви планински гори. Растителността е основно иглолистна. Причината е, че на по-високите места климатичните условия се различават значително от тези в ниските части на Тенерифе.

Адехе има топъл тропичен климат. Температурите варират от 21°C през януари и февруари до 27°C през август и септември. Тук валежите се увеличават с понижаването на температурите, но никога не са много обилни. Целогодишното лято и атрактивните имоти привличат тук купувачи от северните части на Европа.