Коста дел Силенцио – туристически пътеводител

Коста дел Силенцио или в превод от испански “бряг на тишината” е специално създадено туристическо селище, разположено в крайните южни части на остров Тенерифе, Канарските острови. Намира се приблизително на средата на пътя между оживения курортен център Лос Кристианос и междунатодното летище Тенерифе Юг. Селището състоящо се основно от луксозни жилищни сгради и хотелски комплекси изникнало на самия бряг на Атлантическия океан през 70-те години на 20-ти век. То е дело на белгийски предприемач.

яхтеното пристанище в лас галетас коста дел силенциоС население от близо 7873 души през 2009 година (според данни на Националния статистически институт на Испания), Коста дел Силенцио е достатъчно малък за да отговаря на името си. Улиците са наистина много тихи и спокойни по всяко време на годината. Шум от коли почти не се чува и единствено морските вълни нарушават всепоглъщащата тишина. Тен Бел, това е другото име на Коста дел Силенцо, има отлична инфраструктура с множество градинки и екзотични тропически растения. Макар и малък, курортният град предлага отлични възможности за хранене навън и пазаруване.

Слънцето и целогодишно топлото време карат хората да прекарват дълги часове на открито. Плувни басейни, тенис кортове и спортни площадки предлагат всичко необходимо за да може човек да се наслади пълноценно на времето прекарано навън. За всички, които предпочитат да се излежават край брега, Коста дел Силенцио предлага няколко типични вулканични плажа с тъмен пясък. Морската вода е с температура постоянно над 17°C и е винаги подходяща за плуване, стига да няма вълни или силни морски течения.

Непосредствено до Коста дел Силенцио на е разположено малкото селище Лас Галетас. Двете градчета са напълно сляти едно с друго и формират заедно обща не много голяма градска зона. На брга на Лас Галетас има малко, но модерно яхтено пристанище и именно там се простират и най-големите плажове в околността.

http://www.youtube.com/watch?v=CZc-zopQjtg