Ел Медано – туристически пътеводител

Някога рибарско селище, днес Ел Медано е малък, но модерен курортен град с население от около 1000 души. Той се намира на югоизточното крайбрежие на Тенерифе, в една от най-сухите и горещи части на острова. В резултат растителността в околността и в самото селище е по-скоро оскъдна с изключение на някои храсти и палмови дървета. Градът е известен с голямата си и напълно естествена плажна ивица със сравнително светъл бежов пясък. Плажът се простира на повече от един километър между Ел Медано и огромната скала Монтаня Роха на юг.

ел медано тенерифеТъй като през летните месеци ветровете в района рядко стихват, Ел Медано се слави като изключително атрактивно място за практикуване на уиндсърфинг. Освен това вятърът създава приятно усещане за по-прохладно време и прави температурите от около 29 градуса да се усещат малко по-ниски. През зимните месеци ветровете намаляват чувствително. Комбинацията от по-тихо и постоянното слънчево време с температура около обяд от поне 21 – 22°C създава идеални условия за излежаване на плажа.

Освен с впечатляващото си крайбрежие, градът привлича туристи с изключително непринудената и непретенциозна атмосфера. Макар че повечето сгради са нови, селището има типично средиземноморски дух, който се дължи на бавния ритъм на живот.

Тъй като Ел Медано разчита основно на туризма, той предлага добър избор от места където да отседнете, както и достатъчно заведения в които да похапнете или просто да изпиете по едно питие.

Ел Медано е лесно достъпна туристическа дестинация. Намира се на по-малко от 5 минути път с кола от летище Тенерифе Юг (Рейна София) и същевременно е разположен в най-противоположния край на острова в сравнение с големите градове Санта Круз и Пуерто де Ла Круз.