Лоро парк е най-голямата забележителност на Канарските острови

Открит през 1972 година, Лоро парк посреща посетители вече повече от 4 десетилетя. За това време паркът е посетен от над 40 милиона туристи, местни и чуждесранни. Паркът Лоро се намира на северното крайбрежие на най-големия остров в архипелага – Тенерифе. Разположен е на запад от Пуерто де Ла Круз, извън пределите на града, в близост до Пунта Брава.

loro park tenerifeЛоро парк предлага изумително разнообразие от морски и сухоземни обитатели, както и от внушително богарство от птици. Някога бил известен като най-големият парк за папагали в света, но днес макар много повече, папагалите са само малка част от биоразнообразието. Тук ще откриете горили, леопарди, тигри, черни пантери, крокодили, пингвини, розово фламинго и други тропически екзотични птици и какво ли още не. Паркът Лоро им славата на един от най-привлекателните зоопаркове в цяла Европа, а вероятно най-увлекателната част от всяка обиколка на парка е шоуто на косатките.

loro park canary islandsВъпреки славата си на атрактивно място за развлечение и забавление, Лоро парк не е пощаден и от инциденти, сред които има и фатални. През 2009 година, в нощта на Бъдни вечер, 29 годишният Алекс Мартинез загинал след като прекарал две и половина минути на дъното на басейна с косатки. Аутопсията показала, че човекът най-вероятно е починал в резултат от множество наранявания от орка. В историята на парка има и други инциденти с косатки, но може би този е най-плашещ.

loro park puerto de la cruzВъпреки няколкото инцидента през годините, желаещите да видят шоу програмите с делфини и косатки са много. Тези водни създания определено показват много висок интелект и за публиката това е изключително вълнуващо.

Лоро парк предлага изключително приятна атмосфера, където да прекарате часове наред докато се наслаждавате на свежия океански въздух и безбройните му атракции. Паркът е буквално потопен в гъста тропическа растителност, а птиците, които се чуват постоянно, създават усещането, че се намирате в някоя екваториална джунгла.

Освен животни от цял свят, тук ще откриете и изключително разнообразие от растителни видове от цялата планета, които идеално се адаптират към меките климатични условия в тази част на Тенерифе. Сред големите атракции на парка е и тайландското селище, което създава изключително усещане за спокойствие и мир.

Паркът разполага с голям паркинг, където можете да спрете независимо дали сте с автомобил или пристигате с туристически автобус от друга част на острова. Паркът работи всеки ден от 8 и 30 сутринта до 6 и 45 след обяд.