Акантиладо де Лос Гигантес, Пуерто де Сантяго и Плая де Ла Арена

los gigantes tenerifeАкантиладо де Лос Гигантес, Пуерто де Сантиаго и Плая де Ла Арена (така са подредени в посока от север на юг) са три малки туристически градчета, разположени в северната част на западното крайбрежие на Тенерифе. Между тях на практика няма граница, тъй като трите курортни селища са се сляли напълно с течение на времето. За посетителите е трудно да разберат например кога излизат от Лос Гигантес и влизат в Пуерто де Сантиаго.

Акантиладо де Лос Гигантес, Пуерто де Сантиаго и Плая де Ла Арена са изключително привлекателно място за туризъм. Миниагломерацията притежава много качествена инфраструктура. Всичко изглежда много красиво и радва човешкото око без black rocks on the west coast of tenerifeзначение дали говорим за вили, хотели или нещо друго. По улиците има много зеленина – най-вече различни видове палми. За Плая де Ла Арена и другите два курорта са характерни криволичещите улички, които движейки се на зиг-заг бързо се идигат на все по-голяма надморска височина. Характерна черта на местната архитектура са стъпаловидните хотели, при които всеки етаж представлява отделно стъпало. Този тип строителство не само е напълно съобразен с особеностите на релефа, но също така дава възможност от всяка хотелска стая да се разкрива великолепна гледка към океана. Тази туристическа агломерация е много атрактивно място не само за туризъм, но и за инвестиране в недвижима собственост. През последните години броят на чужденците бързо расте. Все повече англичани и германци инвестират в имоти тук. Привличат ги топлият климат и екзотиката. Ако застанете на брега на Плая де Ла Арена или някой от другите два курорта пред вас ще се разкрие красива панорама към остров Ла Гомера. Той изглежда много тайнствено, тъй като обикновено голяма част от него е обвита в мъгла и облаци. Една от големите атракции тук са разходките с корабче в океана. Обикновено туристите имат възможността да се порадват на делфините, които много обичат да плуват около корабчето. Хладните води в района са много богати на риба и това привлича интелигентните бозайници тук.

mountains of tenerifeПлажове. На повечето места бреговете тук са каменисти. Ако все пак сте любители на плажните удоволствия, плуването и слънчевите бани вероятно най-много ще ви допадне курорта Плая де Ла Арена. Тук се намира едноименния плаж, който е сред най-известните на острова. Популярен е с уникалния си черен вулканичен пясък. Около плажа са посадени множество финикови и кокосови палми, които допринасят за усещането за екзотика. След като си тръгнете от плажа най-вероятно ще сте гладни и изморени. Тогава на ваше разположение са многобройните привлекателни ресторантчета край брега. И не забравяйте, че тук на тропиците слънцето е по-силно и е възможно кожата ви да изгори по-бързо. Съобразете се с това и винаги позлвайте слънцезащитни препарати и кремове.

Околностите на Акантиладо де Лос Гигантес, Пуерто де Сантиаго и Плая де Ла Арена. На север от Лос Гигантес бреговете на playa de la arena canary islandsострова са изключително стръмни и недостъпни. Тъмнокафевите вулканични скали се спускат отвесно към океана. На няколко места са се оформили малки и труднодостъпни плажове, покрити с черни вулканични камъни. Това е може би една от най-живописните части на Канарския архипелаг. Най-внушителна и впечатляваща е гледката от към Лос Гигантес. Отвесните скали, които се простират на север направо ще ви спрат дъха. На север от трите курорта по крайбрежието растителността е рядка, а на места напълно липсва. Виреят основно храсти и кактуси. На юг от трите курорта и по-специално от Плая де Ла Арена пейзажът е съвсем различен. Стръмните скали отстъпват на обширни бананови плантации. Една от основните задачи на екзотичните растения е да задържат влагата, идваща от към Атлантическия океан и по този начин да повишават влажността на острова.

western coast of tenerifeКлимат. Лос Гигантес, Пуерто де Сантиаго и Плая де Ла Арена имат сух и топъл тропичен климат. Валежите са оскъдни. Температурите през цялата година са над 20°C. Дори и през най-студените дни на януари и февруари слънцето пече с пълна сила, плажовете са пълни, около басейните кипи от живот, а по курортните улици се разхождат хора по бански или леки летни дрехи. Често се появява променлива облачност, но обикновено шансовете за валеж са незначителни. Атлантическият океан спасява Лос Гигантес и съседите му от типичните за тропиците жеги. През лятото обикновено е под 30°C. По-топла е втората половина на годината. Въпреки това тук зимата е най-атрактивното време за туризъм, защото е топло без да е много горещо.

http://www.youtube.com/watch?v=wG-jq58HpyM