Естествените плувни басейни на Тенерифе

Естествените плувни басейни на Тенерифе са често срещана гледка не само на този, но на всички останали от Канарските острови. Причината е, че бреговата линия на повечето от островите е назъбена и осеяна с остри и опасни скали, а плажовете, макар че някои от тях са удивително красиви, доста често са каменисти и опасни за къпане. Не на последно място големите океански вълни са доста честа гледка.

natural swimming poolОт друга страна естествените плувни басейни са разположени на самия бряг. Те са пълни с чиста океанска вода. Изградени са в самите вулканични скали и водата в тях е разбира се винаги спокойна. В допълнение те са много добър и безопасен избор за онези туристи, които пристигат с малките си деца и искат да им осигурят безопасен контакт с океана.

tenerife natural swimming poolЕстествените плувни басейни на остров Тенерифе са десетки и са разположени във всички части на острова. Почти няма селище където да не ги откриете, особено на местата, където няма пясъчни плажове. Те имат разнообразни форми, но общата им черта е, че се вписват поразително добре в естествената околна среда на острова. Предлагат възможността да се насладите на морската вода в пълна безопасност, като същевременно усещате пръските на разбиващите се до вас океански вълни.

За финал можем да добавим, че тъй като са откъснати от океана подобно на малки заливчета, водата в тези естествени басейни е винаги малко по-топла. Е, за кой знае каква разлика е трудно да се говори, но все пак градус или два си е все нещо.