Плая де Лас Америкас, Лос Кристианос и Коста Адехе

coco palms tenerifeПлая де Лас Америкас е най-известният и модерен курорт на остров Тенерифе и един от най-обичаните в цяла Европа. През последните години той дори успя да надвие Пуерто де Ла Круз в борбата за чуждестранни туристи. Можем да наречем този район Канарската Ривиера заради красотата и практически неограничените възможности за забавление.

Плая де Лас Америкас се състои от три отделни курортни градчета, които с течение на обстоятелствата са се обединили в едно. playa de las americas los cristianosТова са Лос Кристианос, Коста Адехе и разбира се най-известният от всички – Плая де Лас Америка. Това е изключително красиво и атрактивно място както подхожда на дестинация от тази величина. Още с пристигането ще забележите, че всичко е изградено с много стил и вкус, а инфраструктурата е една от най-качествените в Европа. Сградите са много красиви и може би тайната се крие в това, че всичко изглежда напълно ново. И това не се отнася само за хотелите – същото важи и за жилищните сгради и къщите на хората, които живеят тук. Много е трудно, дори е почти невъзможно да се открие сграда без басейн. Въпреки сухия климат навсякъде са засадени най-различни видове тропически растения – дървета, храсти, цветя и палми. Отглеждат се успешно дори кокосови палми, които са изключително претенциозни към климатичните условия. Интересно е, че местните жители са успели да превърнат тази иначе суха и лишена от растителност част на острова в истинска райска градина. На брега на Коста Адехе ще откриете красиво и модерно яхтено пристанище. В Плая де Лас Америкас хотелите са луксозни, а обслужването е на много високо ниво, тъй като жителите на Канарските острови имат playa de las americas tenarifeдългогодишни традиции в тази сфера. За любителите на водните забавления на разположение са не само красивите плажове и безбройни басейни, но също така и превъзходен аквапарк, разположен в Коста Адехе. Превъзходни възможности има също така и за любителите на голфа. На малко повече от половин километър от прекрасните плажове на Плая де Лас Америкас се намира отлично голф игрище, което ще зарадва почитателите на този баровски спорт.

Околностите на Плая де Лас Америкас са предимно сухи. Там вирее сухолюбива тропическа растителност. Срещат се огромно разнообразие от кактуси, някои от които са доста високи и дори надминават 2 метра. От някои видове кактуси местните жители приготвят вкусно сладко, подобно на конфитюр с червеникав цвят. В околностите на този световен курортен център ще откриете също така и бананови плантации. Подобно на плантациите в други playa de las americas tropical paradiseчасти на Тенерифе тези тук също имат за цел основно да задържат и поддържат определена влажност. В близост до Лас Америкас има множество малки населени места, а друг път се виждат дори отделни къщи разположени насред полу пустинния пейзаж.

Климат на Плая де Лас Америкас. Плая де Лас Америкас се радва на целогодишно топъл тропичен климат – температурите са между 21 и 30°C през цялата година. Времето е предимно сухо, а валежите са оскъдни. Често могат да се появят облаци, но от тях рядко вали. Активен туристически сезон тук е зимата, когато зажаднели за слънце туристи идват от всички краища на Европа и Северна Америка. С температури около и над 21°C през януари и февруари условията тук са идеални за плуване в морето и за слънчеви бани. Само си представете, че докато почти цяла Европа е покрита от пухкава снежна покривка, тук плажовете са пълни с туристи. Много често за Канарските острови се казва, че имат най-здравословният климат, тъй като не поставят на изпитание възможностите на човешкия организъм.

tenerife rivieraПлажове на Плая де Лас Америкас. Плажовете в тази част на Тенерифе са едни от най-красивите на Канарските острови. За разлика от повечето места на архипелага не са покрити с черни камъни, ами с фин пясък. На цвят варират – някои са по-скоро бежови, а други имат кафеви нюанси. На почти всички плажове са изградени каменни предпазни съоражения, чиято цел е да се разбиват вълните в тях и да не стигат до самия бряг. Хубавите плажове в района се намират в непосредствена близост един до друг между Коста Адехе и Лос Кристианос по протежение на приблизително 8,5 километрова крайбрежна зона.