Хърватия

dubrovnic croatiaХърватия е млада страна с невероятна природа и мек, средиземноморски климат. Разположена е в Южна Европа, на западния бряг на Балканския полустров. Столицата е Загреб. Страната граничи със Словения, Унгария, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. Хърватия заема площ от 56 542кв.км. Има население от 4,5 милиона жители.

Има разчленена брегова линия, с много заливи, полуострови и острови. Хърватия заема значителна част от адриатическия бряг, което в комбинация с разчленената брегова линия и мек климат прави страната рай за croatia wild natureтуристите.

Климата на Хърватия. Хърватия има топъл средиземноморски климат. Лятото е дълго и горещо. Зимата е къса и мека. Това е едно от най-дъждовните места в Европа. В Сплит (на брега), дневните температури са около 10 °C. Най-горещите месеци са юли и август. Дневните температури могат да достигнат 31 °C и дори повече. Времето е горещо от май до октомври. През есента, през ноември и декември, дневните температури са между 12 и 15 °C. През тези месеци падат основната част от валежите. Зимата е мека. Температурите са около 10 °C през януари и февруари. През март и април croatia coastlineтемпературите са между 15 и 20 °C.

Ако планирате да посетите страната, най-доброто време е през май, септември и октомври. Не забравяйте, че навсякъде около средиземно море времето може да стане много горещо през летните месеци. Бреговата линия на Хърватия е невероятно дълга, особено в сравнение с малката и територия. Бреговата линия е над 5 800 км. Това е приблизително разстоянието между Ню Йорк и Мадрид. Това е заради огромния брой полуострови, заливи и острови на страната. Характера на релефа спомага за развитието на туризма и на крайбрежните градове.

Най-интересния град в Хърватия е Дубровник, който се намира в най-южната част на croatia green forest and waterfallстраната. Това е едно от най-очарователните места по средиземноморието. В далечното минало, Дубровник бил един от най-великите градове в света. Само Венеция можела да се мери с него по богатство и разкош. Днес уличките на Дубровник са тесни, а историята се носи из въздуха. Къщите са построени от камък. Всички покриви са покрити с червени керамиди. Подобно на другите средновековни градове, Дубровник също си има крепостни стени. Това допринася за split croatiaнеговото очарование.

Загреб е столицата на Хърватия. Градската агломерация наброява повече от 1 100 000 души. Това е най-големия град в страната. Дом е на ¼ от населението. Има добра инфраструктура, широки площади, красиви old castle croatiaфонтани, зелени паркове катедрали, модерни сгради. Това е типичен европейски град. Модерен и средновековен. Ако някога сте били в Италия, трябва да знаете, че хърватската атмосвера е много подобна. Катедралата в центъра на Загреб е може би най-известната сграда в града. Достатъчно е само да знаете, че строителството и е започнало през 11-ти век.

Хърватия е популярна със своята чиста природа. Тази страна е сред най-малко засегнатите от замърсяването в света. Не е тайна, че балканската природа е една от най-дивите и красиви не само в Европа, но и на планетата като цяло. Зашеметяващо красиви гори покриват по-голямата част от територията на страната. А планините не биха могли да се опишат. Просто трябва да се видят. Но най-известната част от croatia coastХърватия се пада на Далмация (Далматинския бряг). Стотици великолепни, зелени острови, някои от които незаселени, следват брега на страната. Кучето Далматинец е взело името си от този бряг. Козината на Далматинеца е покрита с петна така, както Далматинския бряг е изпъстрен с острови. Страната все още не е членка на Европейския Съюз, но преговаря активно със Съюза по въпросите свързани с нейното членство.