Времето в Кипър през април

Април в Кипър е прекрасен месец съчетаващ пролетна свежест и лятна топлина. Температурите през деня са средно около 22 – 23°C в комбинация с много слънце и оскъдни валежи достигащи едва до около 18 милиметра в крайбрежните райони. Някои дни са доста по-топли с температури достигащи дори до около 30°C. Броят на дни с валежи през месеца е едва около 3 – 4. Нощните температури се повишават и обикновено достигат около 13°C в най-ниската си точка преди разсъмване. Подходящото облекло през април в Кипър е типично лятно. За късните вечерни часове обаче е добре да си вземете лека връхна дреха тъй като е възможно да захладнее.

Климатът в Тродоските планини е по-близък до този в умерения климатичен пояс, така че температурата през април достига обикновено до около 15°C. Нощните температури дори и по това време на годината падат до около 5-6 градуса.

През април морската вода в Кипър е все още хладна, около 18 – 19°C (в района на Айя Напа). Въпреки това, благодарение на прекрасното топлото и слънчево време, април се приема за начало на летния туристически сезон в Кипър. Броят на туристите бързо нараства, а по плажовете се появяват доста посетители, макар че не всеки е смел достатъчно за да се изкъпе в хладната вода. Април в Кипър не е най-добрият сезон за идеалната лятна почивка, но определено е едно от малкото места в Европа, където през април има хора на плажа.