Времето в Кипър през юни

Времето в Кипър през юни е много горещо. Температурите в различните части на острова варират в широки граници. В крайбрежните райони благодарение на разхлаждащия морски бриз средните температури през деня са между 28 и 31°C. Във вътрешността на острова, например в столицата Никозия, времето е по-горещо поради по-слабото влияние на Средиземно море и обикновено са около 35°C. Нощните температури както около брега на морето така и във вътрешността на острова са доста високи и варират между 18 и 22°C. Вероятрността за валежи през месеца е нищожна. Обикновено броят дъждовни дни е 0 – 1. Подходящото облекло е леко и лятно както през деня така и през нощта. Тенденцията към края на месеца е за повишаване на средната дневна температура.

Времето в планините на Кипър е много приятно през юни. Температурите през деня на височина над 1000 метра е около 25°C, а нощите дори и по тези места са приятни с температура около 15 – 16°C. Планината предлага добри условия за бягство от твърде високите температури край брега и в ниско разположените части на острова като цяло.

Морската вода през юни е много топла и приятна с температура от около 24 – 25°C. Плажовете са претрупани с туристи. Препоръчително е да се внимава със слънцето, особено в часовете около обяд и през ранния следобед. Препоръчително е да избирате по-ранните часове преди обяд или по-късните следобедни часове за да избегнете опасните слънчеви лъчи.