Времето в Кипър през март

Март е типичен пролетен месец в Кипър. Времето в планините е все още студено, но край брега средните дневни температури са около приятните 18 – 20°C. Времето през месеца като цяло е все още променливо и температурите варират от един ден до друг. Някои дни са все още хладни и дъждовни и напомнят за отминалата зима, докато в други дни температурите по обяд могат да се повишат дори до около 28°C. На фона на приятно топлите дни, нощите са сравнително хладни с температури около 10°C. През повечето дни по обяд късите ръкави са подходящи. През нощта все още обаче е нужна по-топла връхна дреха. През март островът все още е извън активния туристически сезон и както се вижда причината е, че топлото време все още не е гарантирано.

През март валежите намаляват на половина спрямо февруари и достигат до около 35 милиметра по южното и югозападно крайбрежие на острова (по-специално в Пафос и Лимасол). Броят на дните с валежи достига около 5-6 средно. Обикновено когато вали дъждовете са интензивни и придружени от гръмотевици, а небето се изяснява скоро след това. Шансът за гръмотевични бури обикновено нараства през втората половина на месеца.

Въпреки че през март има някои много топли дни с прекрасно време, температурата на морската вода край бреговете на Кипър е все още само 17 – 18°C и къпането в морето би било доста некомфортно. Въпреки това по обяд, особено през втората половина на месеца, има някои чудесни дни за слънчеви бани или за излежаване край басейна.