Времето в Кипър през май

Времето в Кипър през май е безупречно за перфектна лятна почивка. Целият месец е изключително топъл, слънчев и безоблачен, а броят на дъждовните дни е не повече от един или два. Ако все пак се случи да завали, то дъждът ще бъде от типично летен характер, интензивен и краткотраен, вероятно придружен и от гръмотевици. Средните дневни температури в Кипър през май варират от 24 до 27°C на сянка, а във вътрешността на острова, където влиянието на Средиземно море е по-слабо, са малко по-високи и достигат около 30°C на сянка. Нощите са меки и приятни с температури около 15 – 17°C. Май е типичен летен месец, а неговото предимство е, че времето все още не е станало твърде горещо. Все пак вече е препоръчително да внимавате със слънцето по обяд, тъй като то може да бъде доста силно.

През май температурата на морската вода в Кипър е вече в интервала между 20 и 22°C, така че тя е доста по-топла и приятна за къпане в сравнение с април. Плажовете са отрупани с плажуващи, а крайбрежните градове и безбройните хотели и ресторанти се пълнят с туристи. След сравнително спокойният април, през май активният туристически сезон вече е на пълни обороти.

През май дори и в по-високите части на планините се радват на топло и приятно време. Температурите вече достигат до около 20 градуса, а през нощта са около 10 – 12°C. Броят с дъждовни дни намалява дори и в планините, а в местата разположени на над 1000 метра надморска височина те достигат едва до около 4.