Времето в Кипър през ноември

Ноември носи в Кипър лека промяна във времето. Въпреки това той е все пак е летен месец с топло и приятно време. Дневната температура в крайбрежните градове е средно около 22 – 24°C, но често достига и по-високи стойности от около 27°C. Нощите са прохладни с температура от около 12 – 14°C. Лятното облекло е напълно подходящо през деня, но вечер е добре да имате под ръка връхна дреха. Една от най-добрите страни на ноември е, че можете да се възползвате от най-топлите и слънчеви часове на деня за разходки и дейности на открито без да ви измъчва твърде силно слънце и горещина.

Времето във вътрешността на Кипър е подобно – топло и приятно през деня и прохладно вечер. Дневната температура в столицата Никозия е около 22 – 23°C, а през нощта пада до около 10 – 11°C.

Това което отличава ноември от предните месеци са валежите. Те са значително по-голямо количество и в различните части на острова варират между 45 и 80 милиметра. Броят на дните с валежи се увеличава и през ноември те са около 5 – 6 средно, в планините около 7.

Времето в планините е доста по-хладно и напомня на умерените ширини в Европа. Средната дневна температура на височина между 1000 и 1500 метра е около 12 – 13°C. Нощите са доста по-хладни, дори студени, с температура от около 6°C.

Времето в Кипър е все още хубаво за плаж през целия ноември. Слънцето залязва много рано в сравнение с летните месеци, но морската вода е все още топла с температура от около 22 – 23°C. Мнозина предпочитат именно този месец за плаж и слънчеви бани, защото слънчевите лъчи са по-малко изгарящи в сравнение с юли и август.