Времето в Кипър през октомври

Октомври е месецът с най-доброто време в Кипър. Това е най-предпочитаната и препоръчвана част от годината за почивка и отдих в островната страна. Октомври носи прекрасно лятно време с дневни температури около 27 – 29°C в крайбрежните градове. Времето е все още много топло, но не твърде горещо. Слънцето е в изобилие, а дъждовните дни през месеца са едва около 2 – 3. Нощните температури са много приятни, най-често около 17°C. Лятното облекло е напълно достатъчно.

Във вътрешността на острова времето е също много топло и приятно и не се отличава съществено от крайбрежните райони. Температурата през деня е около 29°C. Нощите са меки с температура около 16°C. Броят на дните с валежи е приблизително около 2 – 3.

Октомври носи в планините свежо и приятно време с пролетен характер. Ако в градовете ви е много топло винаги можете да откриете приятна прохлада във високите места. На надморска височина между 1000 и 1500 метра дневната температура е около 19 – 20°C. Нощите са по-хладни в сравнение изминалите месеци и вече са около 10 – 12°C. Ако желаете да се разходите из високопланинските гори е добре да имате анорак или леко яке през деня и дълги панталони вечерта и през нощта.

Октомври предлага най-приятното време за плаж на остров Кипър. Температурата на морската вода е идеална – около 25°C. Слънцето е много топло и приятно, но не толкова изгарящо колкото през юли и август. Тук е мястото да ви напомним да не забравяте за слънцезащитния крем. Вероятността да изгорите не е малка, нищо че е октомври! През този месец плажовете на Кипър са все още пълни с посетители, но не чак толкова претрупани колкото в разгара на лятото.