Времето в Кипър през септември

Септември в Кипър е много горещ и слънчев месец. Температурите през деня в крайбрежните градове са много високи, между 29 и 32°C. Жегите са по-малко мъчителни в сравнение с юли и август, но е все още твърде топло за разходки по обяд. Нощните температури са също доста високи и обикновено се движат около 19 – 21°C. Подобно на юли и август, септември в Кипър е изключително сух месец. Понякога за целия период между 1-ви и 30-ти септември няма нито един дъждовен ден. Леките летни дрехи са напълно адекватни за сезона. Все пак лека връхна дреха може да ви нужна единствено през нощта, и то ако смятате да прекарате известно време във високите части на планините над 1000 метра.

Във вътрешността на Кипър септември е също много горещ и сух месец. Дневната температура в столицата Никозия е обикновено около 34°C, понякога по-висока. Нощите са много топли с температура около 19°C.

Времето през септември в планините е прекрасно. Средната дневна температура е около 24 – 25°C и предлага идеална възможност за бягство от жегата, която все още измъчва крайбрежните райони на острова и местата с малка надморска височина като цяло. Нощите в планината захлаждат и на височина между 1000 и 1500 метра температурите достигат около 14 – 15°C в най-ниската си точка преди зазоряване.

Морската вода край бреговете на Кипър през септември е изключително топла, най-често около 27°C, а плажовете в курортните градове са претрупани с туристи. Високата температура на морската вода в комбинация с малко по-ниските температури в сравнение с юли и август правят септември по-приятно и подходящо време за почивка.