Франция

french rivieraФранция е сърцето на Европа. Тя е най-голямата страна в Европейския Съюз. Стил, финес, мода, култура, както и невероятно красиви градове и пейзажи. Това е Франция. Разположена е в Западна Европа и граничи с Испания, Андора, Монако, Италия, Швейцария, Германия, Люксембург и Белгия. Заема площ от 547 030кв.км и има население от около 61 000 000 души. Франция има излаз на Атлантическия океан и на Средиземно море. Силен положителен ефект върху икономиката на Франция оказва това, че граничи с много на брой високо развити страни.

landscape franceФранция има разнообразен климат, но като цяло страната е лишена от неблагоприятни климатични условия. В най-северната част на страната (град Лил) времето се характеризира с хладно лято, с дневни температури около 22 °C през юли и август. Зимата е сравнително студена с температури между 1 и 5 °C. Този тип климат напомня на британския. corsica franceВалежите са значителни и са равномерно разпределени през цялата година. Снеговалежите са сравнително рядко събитие. Това е типичен умерен океански климат.

Вторият тип климат може да бъде открит във вътрешността на страната, например около Париж. Тук климатът е по-топъл и по-слънчев. Дневните температури са около 7 градуса през януари и около 25 градуса целзий през август. Август и септември са сравнително сухи. Валежите са доста по-незначителни, отколкото monaco cote dazureпрез останалите месеци. Възможно е температурите да достигнат 30 °C, но крайности не се наблюдават заради силното влияние на Атлантическия океан.

Лион, който е разположен в централните части на Франция близо до централния масив, има много приятен климат с дневни температури около 7 °C (както и Париж), но лятото е по-топло. Обикновено france vineyardлетните температури през юли и август са 27 °C, но лесно могат да достигнат 35 °C. Като цяло времето е по-слънчево в сравнение с Лил и Париж. Лятото е идеално за занимания на открито и сред природата. Лятото е сухо (особено август и септември) заради влиянието на средиземноморския басейн.above paris

Южната част на Франция се намира на брега на Средиземно море. Тук климатът е субтропичен, средиземноморски. Това е едно от най-топлите места в Европа, защото е защитено от студените северни ветрове посредством планински вериги, играещи ролята на климатична преграда. Условията са отлични за живеене и за селско nice franceстопанство. Лятото е горещо и дълго, а зимата кратка и мека. Основната част от валежите пада през зимните месеци. Лятото обикновено е сухо. През зимата дневните температури са около 10 – 15 °C, но понякога могат да са и по-високи. Летните температури са около 27 °C. Понякога могат да достигнат 40 °C, но това е рядко явление. Причината е Средиземно море, което оказва освежаващ ефект.monte carlo cote dazure

Франция е най-посещаваната туристическа дестинация в света. Всяка година я посещават над 60 милиона души. По-голямата част от тях се отправят към Лазурния бряг. Това е южното крайбрежие на Франция, притежаващо световна популярност заради великолепните си плажове, french beautyсредиземноморски климат, пленителни градове и села и изтънчена атмосфера. Сен Тропе, Ница, Марсилия, Кан, както и градът-държава Монако са само част от емблематичните имена, които ще откриете по южния френски бряг. Централният Масив и Алпите, защитават Лазурния бряг от студените, северни ветрове през зимата. Този факт прави местния климат е прекрасен. Всичко е покрито със зеленина – вековни france triumphal arch Paris Franceдървета, палми, цветя, субтропични храсти, кактуси и други. Животът тук е много изтънчен и притежава свой собствен стил. Независимо колко обикаляте около света, много трудно ще откриете място, по-красиво от Ница. Не е случайност, че именно Ница е любима на много холивудски знаменитости. И да не забравяме световно известната двойка Брад Пит и Анджелина Джоли. Те били толкова впечатлени от красотата на Френската eiffel tower parisРивиера, че решили да я превърнат в свой собствен дом. Монако е едно от най-пленителните кътчета на Лазурния бряг. Градът – държава е монархия. Монако е разположен амфитеатрално на планинските склонове, спускащи се до самото Средиземно море. Монако е една от световните столици на хазарта. Той е сериозен конурент на Лас Вегас (САЩ) и Макао (Китай) заради изключителните си казина. В действителност, планинския релеф е изиграл много сериозна роля в добиването на световна слава на Френската Ривиера. Планинските склонове, покрити със зеленина, срещат водите на Средиземно море и заедно създават незабравим шедьовър. french alpsГолемите, изящни средиземноморски вили с плувни басейни и обширни тераси гледащи към морето, могат да накарат и на големия нематериалист да мечтае за тях.

Но Франция предлага много повече от красиви плажове и louvre paris franceсредиземноморска атмосфера. В страната се намира най-красивият град в света – столицата Париж. С широките си булеварди, засенчени от големи дървета, тротоари с кафенета, луксозни бутици, ресторанти от най-висока класа, Париж зашеметява със своята изтънченост и романтичното си излъчване. Наричат го града на любовта. Това обаче е малко стереотипно. Не е задължително да се влюбите ако marseille franceотидете там. Както и не е задължително да сте влюбени за да го посетите. Независимо дали отивате в този световен метрополис с любимия или любимата, сам, с приятели, семейство или с баба си и дядо си, града ще еднакво красив и интересен. Тук просто няма да ви стигне една година за да обиколите всички забележителности. Не е възможно да го сторите, за monaco franceтова най-доброто, което можете да направите е да се впуснете в опознаване на града докато не се загубите. Така ще научите най-много за неговата архитектура, неговите жители и културата, която носи. Хубавото на Париж е, че няма сезон за посещение, както са повечето места по света. Лятото е много приятно, топло, но не горещо, а зимата е свежа, хладна, но не много студена. Винаги е хубаво за дълги monte carloразходки и разглеждане на забележителности. Френската столица е огромна и най-добрия начин за предвижване е с превозно средство. Без значение, дали метро, автобус или кола. Макар и града да е идеален за пешеходен туризъм, разстоянията са прекалено големи. В Париж трябва да посетите Лувара – един от най-добрите музеи по света. Тук ще откриете най-добрите световни произведения на изкуството. Но най-големият one of the biggest bridges in the world franceшедьовър вероятно е Мона Лиза на Леонардо да Винчи. Айфеловата кула, река Сена, Триумфалната Арка и много други го правят несравним.Париж е единствения град, който с красотата си буди завист в жителите на Ню Йорк и на британската столица Лондон.

Освен разкошния Париж и живописното средиземноморие, Франция има наparis beauty своя територия и част от едни от най-красивите планини в света – Алпите. Намират се в югоизточната част на страната. Макар, че на територията на Франция има много малка част от тази планинска верига, все пак най-високия алпийски връх се намира точно на френско – италианската граница. Това е Мон Блан, който се издига на paris france golden statue4810м.

Франция е много богата и силно развита страна. Смятана е за едно от най-развитите и демократични общества на планетата. Етническото разнообразие на страната е много голямо. Франция е имала многобройни колонии и днес много хора от тях са се преселили тук. Местното население е едно от най-здравите и дълголетни в света. Това се отдава на качествената seigne riverхрана с която се хранят французите, както и умерената консумация на вино, което съдържа голямо количество антиоксиданти. Така например французите се разболяват пет пъти по-малко от жителите на Северна Америка заради добрите си навици. Консумират големи количества плодове и зеленчуци, както и морски храни, млечни продукти и меса с ниско съдържание на мазнини. Виното разширява кръвоносните съдове и намалява риска от сърдечносъдови заболявания, а също и подсилва имунитета.