Френска полинезия

tahiti french polynesiaФренска полинезия е истински рай на земята. Този архипелаг има топъл и влажен тропически климат. Дневните температури на островите са между 26 и 29 °C през цялата година.

Нощните температури са между 19 и 21 °C. Времето е перфектно за водни спортове, гмуркане и слънчеви бани на плажа от януари до декември. Валежите са значителни, но обикновенно са краткотрайни и интензивни. french polinesia beautyЗимата е по-слънчева и по-суха от лятото, но разликата е незначителна. Архипелагът е перфектен за туризъм през всеки месец и през всеки сезон. Магическата атмосвера на островите може да ви накара да забравите за всичко друго. Пясъка е снежно бял, водата в кораловите лагуни е кристално чиста и прозрачна. Лекият бриз поклаща кокосовите палми. Това наистина е късче от рая на земята.

palm trees french polynesiaПет островни групи формират архипелага – Туамоту, Маркизки острови, острови Гамбие, Тюбуле и разбира се най-известните – Дружествени острови. Таити, Моореа, Бора-Бора, Раиатеа, Тахаа, Хуахине, Тупуаи, Маупити и други са само част от островите, които формират една от най-красивите части от архипелага Френска Полинезия tahiti beach french polynesia(Дружествените острови). Административният център Папеете е разположен на остров Таити.

Това е, може би, най-скъпата туристическа дестинация в света. Много малко хора могат да си позволят да посетят този рай. Основната причина е огромната дистанция от Европа и Северна Америка (основните туристически пазари). Какво можете да видите на Френска Полинезия? Първо и най-важно – ще откриете тишина и спокойствие. Въздухът е абсолютно чист. Плажовете са снежно-бели. french polynesia lagoonКокосовите палми правят приятна сянка на райските плажове. Водата е напълно прозрачна. Перфектна е за любители на гмуркането. Кораловия риф не може да се опише. Представлява една невероятна палитра от цветове и форми. Но разбира се вие не бихте стояли 24 часа на плажа. По тази причина, трябва да знаете, че Френска Полинезия не е само бели плажове и кокосови палми. Тук french polynesia underwaterще откриете невероятни дъждовни гори с най-причудливи обитатели, повечето от които птици. По голямата част от островите са вулкани, изстинали преди много време. С течение на времето вулканите са потънали в океана. Днес на океанската повърхност се вижда само един прустен от коралови рифове, покрит с пясък и гъста зеленина. Този тип острови се наричат атоли. bora bora french polynesiaРазбира се ще откриете и много, които не са атоли. Те са по-млади и притежават високи вулканични планини (вулканите в по-голямата си част не са активни). В най-високата си част, островите обикновено са покрити от дъждовни облаци. Валежите са значителни.

Най-големия град Папеете е с широки и чисти улици, хубави сгради и добра инфраструктура. С по-голямата част от островите, е свързан с фериботни и самолетни връзки.