Сани Ризорт, Гърция

halkidiki greeceСани Ризорт е луксозен курортен комплекс, разположен на полуостров Касандра, Гърция. Касандра е част от по-големия и известен полуостров Халкидики, който е световно известен с изключително красивите си плажове. Като цяло природата е била много щедра към това място и днес то се смята за едно от най-добрите за почивка в Европа. Нежните белезникави нюанси на пясъка в комбинация с изключително бистри и чисти морски води правят Сани Ризорт отлично място за слънчеви бани, плуване, гмуркане и всякакъв друг тип морски забавления.

Месността е много богата на растителни видове. Преобладават растителни видове, характерни за Средиземноморието, но има и много видове, които се срещат и в умерените ширини. Виреят както различни видове палми, цветя и субтропични храсти, така и листопадни видове, характерни за по-северни страни.

Климат на Сани Ризoрт. Местният климат е великолепен и точно това е една от причините за развитието на местния туризъм. Тук летата са дълги и много топли, а зимите – сравнително кратки и меки. Туристическият сезон трае от май до към октомври, макар че времето е различно през различните години. Понякога октомври е много топъл и приятен с чудесни условия за плаж, но през други години се случва да е по-облачно и дъждовно и това би могло да провали плановете на почиващите. Летата тук са с много по-приятни температури в сравнение на други по-южни дестинации по Средиземноморието. Тук температурите са най-високи през август, достигайки до около 30 °C. Зимите продължават през декември, януари и февруари и са доста меки – най-често е около 10 °C. Най-дъждовно е през декември.

Настаняване в Сани Ризoрт. Този курорт има репутация на един от най-луксозните по Средиземноморието. Хотелите са много луксозни, а обслужването е на много високо ниво. Сани Ризорт разполага с много удобно яхтено пристанище, разположено насред самия курорт. Едно от големите предимства на Сани Ризорт е, че има ограничен капацитет за посрещане на туристи. По тази причина плажовете винаки разполагат с достатъчно място без да са претрупани, а на туристите им се предоставя възможност да се насладят на престоя си без да бъдат постоянно след тълпи от хора. Тук освен в луксозен хотел бихте могли да отседнете и във вила, снабдена с всички необходими удобства за една перфектна почивка.

Забавление за гостите на Сани Ризорт. За гостите на този луксозен курортен комплекс има огромно greece is a perfect place for summer vacationразнообразие от възможности за забавление. Да започнем с това, че Солун, който е втори по големина и значимост град в Гърция се намира на около час път от тук. Задължително трябва да се посетят и манастирите в Свера гора, тъй като полуостровът се намира в непосредствена близост. Голяма атракция са многобройните разходки с корабче в околността. А да не говорим, че връх Олимп е само на една ръка разстояние от Касандра. И всичко това са места, които можете да посетите само в рамките на деня, без да се налага нощуване на друго място. Самият курорт, разбира се, също предлага множество възможности за забавление. За туристите се организират водни и всякакви други спортни занимания, уроци по йога, могат да се наблюдават и изучават местни занаяти или пък да се организира поход в планината. Местността е прекрасна за велотуризъм, тъй като местната природа е много чиста и съхранена.

Кога е най-доброто време за туризъм в Сани Ризорт? За предпочитане е да изберете месеците май и юни, защото тогава температурите са най-приятни. Юли и август са по-топли и има повече туристи (макар и да няма прекалено големи тълпи). Септември предлага отлични условия, защото тогава времето е перфектно, а октомври винаги е малко съмнителен, защото тогава времето е по-променливо и макар някои дни да са наистина прекрасни, дъждове и облачно време също не липсват.

Какви дрехи да си нося в Сани Ризорт? За периода от началото на май до края на септември летните дрехи са напълно достатъчни. За октомври и април едно тънко пролетно яке е достатъчно. А ако ще ходите на Халкидики в периода от ноември до март си носете зимни дрехи, като разбира се не прекалявате, тъй като градусите изключително рядко падат около или под нулата.

http://www.youtube.com/watch?v=Byp_yuBrhGg