Канарските острови - най-добрия климат в света

Gran Canaria beach Гран Канария, Тенерифе, Ла Палма, Лансароте, Фуертевентура, Ла Гомера, Ел Йеро и други малки острови формират заедно архипелага на Канарските острови, които са част от Испания и Европейския Съюз. Въпреки, че островите са част от Испания, всъщност те са по-близо до Мароко и географски, всъщност, са част от Африка. Тези вулканични острови са туристически рай, защото са световно известни като мястото с най-добрия климат на планетата земя.

Островите са разположени близо до северната тропична окръжност, в източната част на Атлантическия океан. Обикновено местата в тези географски ширини имат горещ и трудно поносим климат, но Канарските острови са изключение. Близо до островите минава студеното канарско течение. Температурата на океанската вода е между 17 и 20 °C през цялата година. Това прави климата на Las Teresitas Santa Cruz de Tenerife островите много мек и приятен. Дневните температури варират между 21 °C Canary Islands Safari през януари и 26 °C през юли. Валежите обикновено са редки и времето е сухо. Всяка година около 7 милиона души посещават островите. През зимата са особено атрактивни. Когато по-голямата част от Европа е покрита със сняг, а средиземноморието предлага температури около 10 – 15 °C, Канарските о строви са достатъчно топли за да отидете на плаж, да се гмуркате или пък да се занимавате с други типично летн и дейности. Като цяло Канарите предлагат по-поносим климат от цяла Европа. Въпреки, че островите са част от Африка и се намират на не голямо разстояние от пустинята Сахара, жегите не са характерни за архипелага. Но островите не са известни само с добрия си климат. Те имат също така и много живописни и впечатляващи пейзажи. Заради вулканичният им произход, по-голямата част от плажовете са покрити с черен пясък. Има и плажове, чиито пясък е бял, но той всъщност е донесен от чужбина, най-вече от Нидерландия и Мароко. Такъв плаж има в североизточната част на остров Тенерифе. Неговото име е Лас Тереситас. Той е любим за гражданите на столицата на Тенерифе – Санта Круз.

beach of Lanzarote Тенерифе е най-населеният остров на Канарите. Има население от над 800 000 души. Повечето от градовете са концентрирани около брега, защото планинският релеф е доста силно изразен. Тук е най-високият връх в Испания – вулкана Тейде (3718м). Заради специфичният релеф, голяма част от острова не може да бъде населена. Около брега климатът е топъл и сух. Във високите части обаче, климатът е хладен и влажен. Горите са съставени главно от иглолистни Gran Canaria palm trees видове. Контрастът между крайбрежието и планината е невероятен. Докато растителноста по крайбрежието е представена главно от палми, цитруси и някои видове цветя и храсти, планините са покрити от гъсти зелени гори. През зимата в планините вали много сняг, а валежите могат да са доста обилни. Острова изглежда доста различно на северния и на южния бряг. Като цяло по-голямата част от дъждовете падат от северната страна на острова. Веднага бихте забелязали гъстата и пищна растителност. Климата е по-хладен (но не и студен!). Южния бряг на Тенерифе е доста по-топъл и сух. Валежите са голяма рядкост. Пейзажите са пустинни. Higher Parts of Tenerife Forest Срещат се главно кактуси и финикови палми, които са типични за Канарските острови, тъй като са известни като сухолюбиви видове. Канарските острови са много повече от едни обикновени туристически острови. Те са атрактивни за емигранти от всички части на Европа, а и други места. Чужденците са привлечени от тропичния климат и високия стандарт на живот. Местните жители са добри и гостоприемни хора и това кара чужденците (работници и туристи) да почувстват островите като свой собствен дом.

Вторият най-населен остров е Гран Канария. Неговата столица е Лас Палмас. Това е един голям и гъсто населен град, който се намира на северния бряг. Гран Канария не е толкова зелен, колкото Тенерифе, защото релефа не е толкова високопланински. Преобладават кактуси, финикови палми и други тропически, сухолюбиви видове. Гран Канария е по-атрактивен за туристите през зимата, когато тук можете да откриете топло време и слънчеви плажове. Климатът е почти същия като Тенерифе. Mont Teide Tenerife Ураганите и бурите са рядко явление, заради по-хладните води на Атлантика. Гран Канария и Тенерифе са свързани от редовна фериботна връзка. Лас Палмас е типичен голям южноевропейски град – чисти улици, старинни сгради с испанска архитектура, очарователни ресторанти, луксозни хотели, паркове с е moonscape Lanzarote Canary Islands кзотични растителни видове, площади фонтани и други. Разходка по улиците на Лас Палмас е перфектното занимание за хора разбиращи от красота и стил. Плажовете на острова са основно черни, но можете да откриете и такива с жълт пясък. На някои места няма плажове, ами вулканични скали. Много е интересно това, че над Канарските острови времето доста често се заоблачава и изглежда така, сякаш ще завали всеки момент, но това по принцип не се случва. Причина за честите заоблачавания е планинския релеф. Обикновено обаче облаците остават само около планините.

Остров Ла Гомера се намира не далеч от Тенерифе. Това е най-зеленият остров от архипелага. На острова има голяма, зелена, тропическа гора. Тук разнообразието от растителни видове е огромно. Никъде по островите няма да намерите толкова красиви и богати на растителни видове гори. Твърди се, тези гори са едни от най-запазените на La Gomera coast територията на Европейския Съюз. Температурите на остров Ла Гомера са високи през цялата година. Дневните температури през януари са 21 °C, а през август достигат до 29 °C. Климата е сравнително сух. Повечето валежи обикновено падат през зимата. В палнините през зимните месеци може да стане студено (както и на Тенерифе и Гран Канария). По значителни количества валежи падат през есента, главно през октомври. la gomera canary islands Лятото може да бъде доста сухо. Понякога през юли и август е възможно да не вали изобщо. Голяма част от острова е обявена за защитена територия. Острова е популярна туристическа дестинация. Посещението на Ла Гомера задължително присъства в маршрута на туристите, които посещават Канарските острови. Островът не е гъсто заселен. Има население от само 22 000 души.

Лансароте и Фуертевентура са най-източните острови от архипелага. Те нямат гъсти и зелени гори като Ла Гомера. По отношение на природната среда те много си приличат. И двата острова имат типичен пустинен пейзаж. Храсти и кактуси преобладават като основни растителни видове. В по-голямата си част, островите изглеждат буквално като лунен пейзаж. Но тези два острова будят много силно интереса на туристите, защото са рядко las teresitas tenerife canary islands населени и имат много дива и недокосната природа. Фуертевентура се намира само на 100 километра от брега на Мароко, Африка. Лансароте е по-гъсто населен от двата острова. Има население от 128 000. Населението на Фуертевентура е около 95 000. Островите са изключително атрактивни. Достатъчно говори сам по себе си факта, че годишно посрещат повече от 5 000 000 туристи! tropical forest La Gomera Фуертевентура има най-красивите плажове на архипелага. Това важи особено за южната част от острова. Перфектния климат, чистия въздух, спокойствието и тъмносиният цвят на небето някак си компенсират липсата на гори. Температурите на Фуертевентура са над 20 °C през цялата година. Най-студения месец е януари. Средната дневна температура е 21 °C. Климата на Лансароте е малко по-хладен, но разликите са толкова незначителни, че практически остават незабележими за туристите. Дневните температури на Лансароте достигат 20 °C през януари. Летните дни предлагат температури от около 28 – 29 °C.